Find det billigste banklån

Står du og skal til at købe bolig, bil eller en anden helt stor investering, kan det være, at du skal ud og tage et banklån. Når det drejer sig om helt store lånebeløb, vil det i langt de fleste tilfælde nemlig være et banklån, der er mest fordelagtigt for dig at tage. Et banklån til bolig vil du som oftest tage hos din primære bank, men det kan også være en god ide at hente lånetilbud fra andre banker, for at finde ud af hvor du kan få det billigste banklån.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvilke krav er der til et lån?

Der vil som regel være en del flere krav til dig som låner, når du vil tage et banklån, frem for hvis du vælger at låne penge online. Det kan derfor være en tidskrævende proces at ansøge, og nogle gange kan der gå op til 2 uger, før du får godkendt og modtager pengene på din konto. Til gengæld kan det være ventetiden værd, idet der findes mange billige banklån. Dette muliggøres, idet det vil blive stillet som krav fra din bank, at du kan stille værdier såsom bil eller hus som sikkerhed eller pantning for dit lån. På den måde er banken sikret, at du betaler dit lån tilbage, og på samme tid er du sikret en billigere rente på banklånet.

Det første, du skal gøre for at finde frem til det billigste banklån, vil være at kontakte og aftale et møde med din bankrådgiver. Herefter vil du i fællesskab med din bankrådgiver finde frem til det lån, der passer dig. Du vil her som regel skulle angive begrundelse for dit lån samt kunne fremvise et budget. Et banklån til hus eller til boligkøb vil i de fleste tilfælde være en god begrundelse for at skulle låne penge.

Hos flere af de online banker vil der ikke være lige så mange krav til dig som låner, og du vil ofte heller ikke skulle stille sikkerhed for dit banklån. Her skal du dog være opmærksom på uforudsete udgifter, som der ofte kan opstå ved et online lån, hvis ikke dokumenterne er læst ordentligt igennem. Hvis du tager et banklån til bolig online, bør du derfor selv være ekstra opmærksom, idet der ikke er nogen fysisk rådgiver til stede, der kan forklare dig alle de praktiske ting.

Fordele ved banklån til boligkøb

Førhen var det meget billigere at gå til et realkreditinstitut, når der skulle findes penge til at finansiere boligdrømmen, idet det ikke var muligt at tage hele lånet i banken. I dag er det dog muligt at finde billige banklån til boligkøb, og faktisk er det i flere tilfælde billigere at låne i banken end hos et realkreditinstitut. Når banken har erklæret dig kreditværdig, får du et lånetilbud fra din bank. Hvis du vælger at låne i banken, kan du selv vælge, om du vil have en fast eller en variabel rente. Administrationsgebyrer til banken vil blive betalt gennem renten, men du vil til gengæld ikke blive pålagt ekstra bidragssatser. Forhør dig i din bank, om du som kunde har specielle fordele. Der kan nemlig i nogle banker være fordele for faste kunder eller kunder, der har opnået noget ekstra i banken, når de skal låne, og for at finde det billigste banklån må du forhøre dig om sådanne ting.

Rente på disse lån

Renten på dit banklån kan variere fra bank til bank og samtidig være afhængig af forskellige ting så som indkomst, løbetid og økonomi generelt. Når du stiller sikkerhed i din fysiske bank vil du ofte kunne få en meget lav rente. Hvis du derimod vælger at optage lån hos en af de mange banker, du finder online, skal du være mere opmærksom på, om en lav rente kan betyde ekstra omkostninger andre steder, og når du ikke stiller sikkerhed i lånet, vil udbyderen udelukkende basere din rente på deres kreditvurdering af dig. Derfor vil renten ofte være højere. Læs evt. mere her: Hvad er rente?

Vær opmærksom på, at der med et lån i banken vil være en reel risiko for, at banken kan opsige dit lån, hvis de ikke længere finder din økonomi stabil nok til at betale af på lånet. Dette kan eksempelvis forekomme, hvis der sker noget i dit liv, der er afgørende for din økonomi, såsom en skilsmisse eller andre uforudsete ændrede livssituationer.

Billige banklån findes som nævnt både med variabel og fast rente, og du bestemmer som regel selv, hvad du foretrækker. Ofte er en fast rente forbundet med mere tryghed, idet du ved, præcis hvor meget du betaler af hver måned. Ved en variabel rente kan du risikere, at renten stiger den ene måned og falder den næste. Det er derfor op til dig at vurdere, hvad du har det bedst med, og hvilken type rente på dit banklån, du kan sove tryggest om natten med.

Hvis du har en nogenlunde stabil økonomi og ikke har noget imod den længere proces, der er forbundet med et banklån til boligen, kan det sagtens betale sig at vælge et banklån hos din primære bank. Den lave rente kan nemlig give dig et meget billigt banklån, der kan gøre dine vildeste boligdrømme til virkelighed. Du kan læse meget mere om køb/salg af boliger på www.boligsiden.dk

Online lån til hus

Inden du beslutter dig for, om et banklån i din primære bank er det bedste valg, bør du også undersøge, hvilke andre muligheder der er hos online låneudbydere. Nogle af de store online banker kan nemlig tilbyde privatlån op til 400.000 kr., som du også kan vælge at bruge på boligen. De to største og mest populære online banker er Santander Consumer Bank og Bank Norwegian, der er ejet af henholdsvis verdensbanken Banco Santander og det store flyselskab Norwegian. Disse to er gode bud på banker, der kan give dig sikre og gode tilbud.

Der findes dog mange og også mange nye online banker, der er på vej ind på markedet. Sammenlign derfor priser, inden du beslutter dig, og find det banklån, der er bedst for dig, når du skal ud og købe ny bolig, eller når du skal investere i den gamle.