Billige lån til dine behov

Billige lån – hvis du står og overvejer, om du skal tage et lån til renovering af boligen, din nye drømmebil, den perfekte tropiske udenlandsrejse eller noget helt fjerde, er du sikkert også i tvivl om, hvor du skal finde det billigste og mest fordelagtige lån for dig. Det kan være kompliceret at navigere rundt i lånemarkedet og finde ud af, om det er billigst at låne i din bank eller på en af de mange lånesider, der findes online på internettet. Der er altid mange forskellige grunde til, hvorfor folk har brug for at låne penge, og derfor er det også meget individuelt, hvor og hvordan det er bedst at låne.

Uanset om du vælger at gøre det i banken eller online, vil der være fordele og ulemper ved begge. Hos banken vil du muligvis kunne få et lån med en lav rente, fordi du stiller sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage. Det kan derfor være billigere for dig, hvis du har brug for et lån med en lang tilbagebetalingsperiode og samtidig har mulighed for at stille den sikkerhed, banken kræver. Samtidig kan det være, at du har brug for et lån på et mindre beløb og i kortere tid, og der findes mange låneudbydere online, der derfor kan være det billigste og bedste for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden du optager billige lån

Da det kan være svært at finde ud af, hvor man finder de billige lån, er det vigtigt, at du sørger for at undersøge dine muligheder grundigt. Der findes flere hjemmesider, som er lavet med det formål at kunne hjælpe dig med at sammenligne forskellige låneudbydere og deres forskellige tilbud. En fordel for dig selv ville være at lægge et budget på forhånd, så du kan se, hvilket rådighedsbeløb du har til rådighed, inden du låner. Dit rådighedsbeløb finder du ved at trække alle dine udgifter fra dine indtægter, og beløbet, du får heraf, er det, du har til rådighed, efter at alle faste udgifter er betalt. Dette kan give dig et billede af, hvor mange penge du har mulighed for at bruge i måneden på at betale dit lån tilbage.

Lån altid kun det nødvendige beløb, du skal bruge – hverken mere eller mindre. Hvis du låner for mange penge, vil du måske opleve en falsk tryghed ved pengene, og det kan gå hen og blive et meget dyrere lån end forventet. Modsat kan du også komme til at låne for lidt penge og være nødsaget til at låne flere gange. Dette kan også ende med at blive dyrere for dig, end hvis du laver en så præcis beregning som muligt over, hvor mange penge du har brug for.

Med så mange forskellige udbydere på markedet vil der altid være en stor chance for, at du kan optage et lån, så længe du opfylder de krav, der bliver stillet til dig som låner. Husk derfor at tjekke op på, om du egner dig som låner hos den udbyder, du har i sigte. Overvejer du at optage et lån sammen med din partner, kan dette faktisk have fordele for jer. Jeres kreditværdighed vil ofte blive vurderet som bedre, da udbyderen vil anse det som mere sandsynligt at I, når I er to, vil have større sandsynlighed for hurtigere tilbagebetaling. Dette vil muligvis også sikre jer et billigere lån med en lavere rente.

Hvad er billige lån?

Hvad er det, du skal kigge efter for at være sikker på at finde billige lån?

Start med, når du sammenligner lån, at kigge efter den oplyste ÅOP. Denne angiver de årlige omkostninger i procent og er det tætteste, du kommer på et reelt tal for, hvad lånet vil komme til at koste dig i alt. Det er altså ikke nok kun at kigge på rentesatsen, da en lav rente ikke altid er lig med et billigt lån. Der kan nemlig være uforudsete udgifter, du kan have overset, hvis du kun sammenligner renten. Eksempelvis kan du komme til at betale for oprettelsesgebyrer og hurtig behandlingstid. Et hurtigt behandlingssarbejde af ansøgningen kan medføre, at den samlede udgift til lånet stiger.

Nogle lån kan du få gebyrfrit og/eller rentefrit i den første måned, hvilket kan være en klar fordel. Vær dog opmærksom på, at du skal betale renter som normalt, når den første måned er gået. Hos nogle er der også mulighed for at søge om betalingsfrie måneder, hvilket kan være en fordel for dig, der i en måned har ekstramange udgifter. Husk at være realistisk, når du kigger efter de billige lån, og vær sikker på at du har mulighed for at tilbagebetale i tide. Hvis du allerede nu ved, at det er tilbagebetalingen, der bliver det største problem for dig, bør du derfor også tjekke, hvordan fleksibiliteten i forhold til dette er.

Uanset hvor billigt lånet ellers er i renter og andre udgifter, vil det nemlig blive et problem hvis du ikke får tilbagebetalt til tiden. Selv de billigste lån kan nemlig ende med at blive meget dyre, hvis du ikke overholder den aftalte løbetid, og i værste fald kan din låneudbyder melde dig til RKI-registeret, hvor du kan blive meldt for at være dårlig betaler. Dette kan gøre det svært for dig at låne penge fremover.

Der findes mange forskellige lån, alle med forskellige betingelser, fordele og ulemper. Overvej og undersøg derfor, hvilken type lån der vil være billigst for dig, i forhold til hvad du skal låne penge til.

Husk, at der de fleste steder også er en fortrydelsesret på 14 dage, som gør, at du kan nå at fortryde, hvis du opdager, at lånet ikke er den bedste løsning for dig alligevel.

Hvordan låner du penge – step-by step

  1. Overvej grundigt, hvad dine muligheder og behov er for at låne penge.
  2. Undersøg markedet ved at sammenligne låneudbydere.
  3. Ansøg gerne hos flere forskellige udbydere for at få det bedste tilbud.
  4. Læs tilbuddene grundigt igennem for at sikre dig den bedste aftale uden uforudsete og dyre overraskelser.
  5. Vær sikker på, at du har forstået betingelserne, herunder ÅOP og løbetid på tilbagebetalingen.
  6. Accepter tilbuddet via dit NemID.
  7. Modtag pengene på din konto efter 1-2 hverdage.