Forbrugslån – et nyt lån til dine behov

Et forbrugslån minder på mange måder om et kviklån. Lånet foretages online, og det er nemt og hurtigt. Modsat kviklånet har forbrugslånet dog en længere tilbagebetalingsperiode, hvilket både giver mulighed for at låne et større beløb, og samtidig kan lånet betales af med mindre beløb over en længere periode. Dette lån kan derfor være det rette for dig, der har brug for en større sum penge til udbetaling med det samme.

De fleste steder har du mulighed for at låne mellem 1000 kr. og 400.000 kr. og nogle steder endda mere. Derfor er der rig mulighed for at låne penge til lige præcis det, du står og har brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordele ved et forbrugslån

For mange kan det være meget grænseoverskridende at skulle låne penge, fordi man bliver konfronteret med grunden til, at man mangler penge. Dette kan gøres mindre ubehageligt ved at tage et online forbrugslån. Det kan nemlig gøres derhjemme i trygge og vante omgivelser, hvor der hverken bliver sat spørgsmålstegn ved lånets formål eller bliver stillet krav til en økonomisk sikkerhed. Du har derfor også mulighed for at låne penge, selvom du ikke har mulighed for at pantsætte egne større værdier såsom bil eller hus.

Beløbsgrænsen for et forbrugslån er højere end mange andre lån, og der kan derfor være mange forskellige grunde til at optage et sådant. Måske du har flere små lån fra forskellige udbydere og vil gerne have samlet dem til et stort i stedet. Det ses ofte og giver god mening, da det for nogle kan give et bedre overblik og bedre styr på økonomien at have samlet lånene til et enkelt.

Forbrugslånet kan ydermere have en lavere rente end eksempelvis kviklånet, hvilket kan være endnu en grund til, at det kan være fordelagtigt at samle lånene i et. Hvis du står med flere forskellige lån, kan det derfor betale sig at regne lidt på det og finde ud af, om det kan gøres billigere for dig ved at tage et forbrugslån med eventuelt billigere renter og en længere løbetid. Pengene vil som oftest være hos dig i løbet af 1 til 2 hverdage, og den hurtige proces gør det nemt for dig at få samlet din økonomi hurtigst muligt.

Hvis du er lidt i tvivl om hvilken form for lån du skal vælge, kan du læse meget mere omkring de forskellige låneformer her.

Kan du låne?

På det online lånemarked er der ikke lige så mange krav til dig som låner, som der er, hvis du skal låne penge i banken. Dog er der stadig nogle krav, du skal opfylde for at låne penge. Hos langt de fleste udbydere skal du være fyldt 21 for at låne penge. Nogle steder tilbyder også lån til unge mellem 18 og 21 år, men dette hører til sjældenheden, da denne aldersgruppe anses som værende mere økonomisk ustabil.

Dernæst skal du have en bestemt årlig indkomst for at komme i betragtning til et forbrugslån. Kravet til den årlige indkomst kan dog variere fra udbyder til udbyder, så sørg for at undersøge dette, inden du ansøger, så du ikke bruger din tid forgæves.

Enkelte udbydere kræver også, at du skal have fast arbejde for at låne. Dette gælder dog ikke alle. Et krav, som bliver stillet hos stort set alle låneudbydere, er, at du ikke må være registreret som ”dårlig betaler” i RKI. Hvis du alligevel skulle være endt her, er det en god ide at fokusere på at få tilbagebetalt lånet hos den udbetaler, der har fået dig stemplet i registeret. Først derefter vil du blive slettet derfra.

Undersøg alle dine muligheder

Ansøg som altid gerne hos flere forskellige udbydere, inden du beslutter dig for, hvor du skal tage dit lån. Det er nemlig vigtigt at læse alle dokumenter igennem og sørge for, at alle gebyrer er medregnet, inden du skriver under, så det ikke pludselig ender med at blive et meget dyrere lån, end du havde forventet.

Et minus ved at låne pengene online er, at du ikke kan få et personligt møde med udbyderen, som ellers for nogle kan give en større sikkerhed og tryghed. Kommunikationen foregår som regel over mail eller telefon, men mange af de online udbydere har længere åbningstider end de fysiske banker, og derfor vil der som regel være mulighed for, at du kan ringe og stille spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om. Også selvom det først er efter arbejde, du har tid.

Sørg som altid for at undersøge alle krav, inden du overvejer at ansøge om et lån. Hold derudover altid øje med og sammenlign forskellige udbyderes ÅOP – især når du overvejer at låne mere langsigtet, som et forbrugslån jo er. Her er det nemlig vigtigt at få den samlede estimerede pris over, hvad lånet ender ud i at koste. På den måde er du sikker på at både renter, renters rente og engangsbeløb, såsom oprettelse samt administrationsomkostninger, er inkluderet og medregnet i den endelige pris. Du kan eventuelt bruge en af de mange hjemmesider, der findes, til at sammenligne forskellige låneudbydere og deres tilbud, ÅOP m.m. for at finde lige præcis det lån, der passer bedst til dig. Hvad er ÅOP?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er nødt til at tage et lån, eller om du egentlig gerne helst vil undgå det, kan det være en rigtig god ide at bruge dit budget til at finde ud af, om der er nogle steder, du kan spare, som du måske ikke havde tænkt over. Måske er der nogle udgifter, du har overset, som du reelt ville kunne spare på, og måske er der nogle ting, du ikke har brug for.

Disse ting kunne eksempelvis være madbudgetter, der kunne skæres ned på, dyre tøjvaner, eller måske et Netflix-abonnement, der ikke bliver brugt så ofte alligevel. Ting som disse er noget, du kan have med i overvejelserne, inden du beslutter dig for at optage et lån. Måske du allerede har gjort dette og alligevel står og mangler en stor sum penge til din drøm. I så fald er der mange gode muligheder i et forbrugslån.