Gratis lån 30 dage

- Læs mere om at låne penge her -

Gratis lån 30 dage – I dag er det muligt at få et lån der er gratis i 30 dage, men hvad betyder det egentlig og hvordan hænger det sammen med løbetid, renter og omkostninger?

Førhen har du måske oplevet nogle låneudbydere sige at de tilbyder et gratis lån, hvor det enten er fordi der ikke har været nogle omkostninger eller fordi renten har været på 0%.

Hvis du har oplevet nogen har påstået at et lån er gratis fordi der ikke har været omkostninger, så kan du sammenligne det med at købe en telefon til 0 kroner, men hvor du skal betale den tilbage inklusiv renter i løbetiden – men er vi ikke enige om at det ikke er gratis?

Men i dag, uden noget skjult, så kan du faktisk få et helt oprigtigt gratis lån, som vi vil se nærmere på i denne artikel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nøgletal og fakta ved et gratis lån

Du har allerede lært at du skal se efter renterne, omkostninger og måske også ÅOP’en som er en sammensætning af omkostningernes helhed.

Et gratis lån består af:

 • 0 kroner i omkostninger
 • 0% i rente
 • 0 kroner i gebyrer
 • 0% ÅOP

Selvom du har lært fra barnsben at ”hvis noget er for godt til at være sandt, så er det nok også det”. Det er ingen hemmelighed at et gratis lån hurtigt vil høre hjemme i denne kategori med noget der er for godt til at være sandt – men den er nu god nok!

Til gengæld …

Så er løbetiden ikke særlig lang. Hvis du gerne vil have et lån, som er gratis eftersom der er 0 kroner i omkostninger og 0% i rente, så er løbetiden typisk på blot 30 dage.

Hvis du ikke kan betale dit lån tilbage efter de 30 dage, så vil det derved ikke være gratis mere, hvorfor du skal være sikker på om du kan tilbagebetale dit lån inden for den korte løbetid á 30 dage.

Det er dog set før …

Faktisk har bankerne haft produkter i noget tid, hvor du har haft mulighed for at få et gratis lån. Dette er typisk i forbindelse med udstedelse af et MasterCard Platin eller Guld, hvor der er tilknyttet en kassekredit.

Denne kassekredit har en trækningsret, hvor i de første 30 eller 42 dage (det variere fra bank til bank) er det med 0% i renter og eftersom du selv bestemmer hvornår du vil bruge din kredit, så er der ingen omkostninger.

Men …

Hvis du har et MasterCard Guld eller Platin, så koster det alligevel lidt at have disse luksuriøse kort, hvor du dog samtidig får en masse med oven i hatten.

Hvis du eksempelvis får dig et MasterCard Guld, får du i princippet:

 • Rejseforsikring inklusiv forsvunden bagage og afbestilling
 • En gratis kassekredit i op til 42 dage (0% i rente)
 • 2 års ekstra reklamationsret på elektronik du køber med kortet
 • Et ret blæret kort

Men alt dette koster dog knap 900 kroner om året.

Så hvis du ikke har brug for de forsikringer og dækningerne der ellers tilhører kortet, betaler du i princippet 900 kroner for at få et kort og derved få et ”gratis” lån – hvilket ikke rigtig gør det gratis alligevel.

Dette var blot et sidespor, men det giver dig en forståelse for at denne type lån er blevet tænkt ind i systemet førhen, hvor det dog aldrig har været lige så tilgængeligt som det er nu.

Måske er det derfor ikke for godt til at være sandt og derved bare er sandt, eftersom markedet for lån har udviklet sig som det har.

Er et gratis lån noget for dig?

Det er vel egentligt et retorisk spørgsmål, da vi alle kunne tænke os et gratis lån. Men er et lån af denne type noget for dig hvis løbetiden kun er 30 dage?

Hvis du inden for de næste 30 dage:

 • Modtager børnefamilieydelse
 • Får penge i fødselsdagsgave eller julegave
 • Får penge tilbage i SKAT
 • Får feriepenge udbetalt
 • Får din børneopsparing frigjort til fri afbenyttelse

… eller lignende, hvor du får ekstra penge ind som vil dække det lån du ønsker, så er et gratis lån præcis noget for dig!

Tilbud varer ikke evigt, hvorfor det er med at udnytte dem når de er der. Dette har du nu muligheden for ved et gratis lån, hvis du ville ønske at det pågældende tilbud du ønsker at benytte, også er tilgængelig om 30 dage når du får de ekstra penge.

Hvilke gratis lån kan du få?

Af disse gratis lån der har en løbetid på 30 dage, så er det typisk i forbindelse med et forbrugslån. Men om det hedder forbrugslån, kviklån eller noget helt andet er egentlig underordnet. Nogle virksomheder kalder det også blot for enten ”Gratis lån” eller ”30 dages lån”.

I dag, så ser det ud til at de lån du kan få som varer over 30 dage, maksimalt lyder på 15.000 kroner. Dette betyder at du kan få følgende lån:

 • 15.000 kroner ind på kontoen
 • 0 kroner i gebyrer
 • 0 kroner i omkostninger
 • 0% i rente
 • Løbetid på 30 dage
 • ÅOP på 0%
 • Omkostninger i alt på 0 kroner.

Det næstbedste til gratis lån, er lån hvor løbetiden typisk også er på 30 dage, men hvor renten stadig er 0 kroner. Her vil du typisk skulle betale en del i omkostninger.

Hvorfor vil en virksomhed tilbyde lån gratis?

Der kan være flere parametre som kan være skyld i hvorfor nogen vil låne penge gratis ud. Du ved når du tager lånet, at de ikke vil komme til at tjene penge på dig, men derimod nærmest arbejde gratis, når de skal behandle din låneansøgning og overføre penge til dig.

Disse parametre kan være:

 • Virksomheden satser på at de kunder der har fået et gratis lån over 30 dage, kommer igen, hvor de har brug for et større lån over længere tid, som derved ikke vil være gratis.
 • Virksomheden tjener lidt ekstra ud fra antallet af besøgende der er på siden med reklamer. Hvis der er 100.000 mennesker der besøger en hjemmeside og der er en lille reklame ude i siden eller nede i hjørnet, så kan det være at de tjener lidt ekstra ind på det. Hvis de samtidig skilter med at de tilbyder gratis lån, mon ikke så folk kommer strømmende til den virksomheds side?

Der kan også være andre ting som gør at virksomheder vil tilbyde gratis lån over 30 dage, men det kan vi som forbrugere være lidt ligeglade med, så længe vi blot kan få os et sådan lån.

”Hvad nu hvis jeg kun kan betale tilbage efter 37 dage?”

… så er dit lån ikke gratis mere. Så har virksomheden ret til at tilskrive et gebyr eller to, eftersom du ikke har overholdt den aftale som du har accepteret ved en underskrift og godkendt, pålydende de 30 dage.

Men blot fordi du skal bruge lidt mere end 30 dage, så er det ikke ensbetydende at du bliver straffet hårdt på gebyrer og omkostninger. Vi kan dog ikke sige noget konkret om hvad der vil ske, hvis du ikke overholder løbetiden på 30 dage, da det er op til de enkelte virksomheder der tilbyder gratis lån.

Så om du får et gebyr på 200 eller 2.000 kroner, er uvist. Dette må du læse dig frem til i den låneaftale du få som du skal skrive under med NemID.