Hurtiglån – få penge på farten

Hurtiglån kan give dig et mere impulsivt pusterum i hverdagen. Det kan eksempelvis være, at den taske, du har været på udkig efter så længe, pludselig står foran dig i en butik, eller at du gerne vil fyre den ekstra af på en bytur med dine venner eller tage på en spontan ferie. Især sidst på måneden kan det være svært at få ønsker og økonomisk råderum til at gå op i en højere enhed. Her kan et hurtiglån være relevant og attraktivt for dig! Få mere at vide om, hvad hurtiglån kan gøre for dig, og læs videre her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er hurtiglån?

Et hurtiglån er et lån, der, ligesom navnet antyder, går hurtigt. Hvis du har brug for nogle penge lige nu og her, er et hurtiglån altså en rigtig god mulighed for dig. Et hurtiglån er bedst at bruge, hvis det ikke er mange penge, du har brug for, men måske bare nogle tusinde kroner. Idet beløbet er mindre end traditionelle lån, er låneprocessen herved ikke særlig besværlig, og det betyder derfor, som navnet antyder, at lånet kan gå hurtigt.

Hurtiglån online

Det er nemt at finde et lån online, og på nettet findes der mange forskellige pengeinstitutter, der tilbyder hurtiglån. Ved at finde et hurtiglån online har du herved gode forudsætninger for at finde den udbyder, der passer bedst til dig. En af fordelene ved at lave et hurtiglån online er, at udbydernes motto er ”lån penge hurtig udbetaling”. Ved at foretage et hurtiglån går det altså hurtigere, end hvis du skal gøre det gennem en bank. Her skal du oftest til samtale med banken inden og fortælle, hvad du skal bruge pengene på. Det behøver du ikke ved et lån online, så hvis du akut mangler en pose penge, så følg mottoet ”lån penge hurtig udbetaling” og foretag et hurtiglån.

Hurtiglån uden sikkerhed

Forskellen fra de online udbydere til din bank er også, at du her kan lave et hurtiglån uden sikkerhed, hvilket bankerne oftest ikke er så glade for. På den måde behøver du ved et lån online ikke at have en stor kapital for at låne penge. Et hurtiglån uden sikkerhed, som onlineudbyderne ofte benytter, kan derfor være ekstra brugbart, hvis kontoen er tom sidste på måneden. Hos nogle onlineudbydere kan du dog ikke foretage et lån uden sikkerhed, men kravene er oftest stadig meget mindre end det, bankerne kræver.

Hurtiglån til unge

Er du studerende eller går i gymnasiet? Så kan hurtiglån være en god saltvandsindsprøjtning sidst på måneden, eller hvis der kommer ekstra udgifter som bøger eller indskud. Modsat de fleste banker tilbyder onlineudbydere nemlig lån til unge. Du skal nemlig oftest kun være 18 år for at foretage et lån, og det kan derfor være en fordelagtig lånemetode, hvis du er ung, da det her ikke er nødvendigt at have en stor kapital, for at du kan låne penge.

Kan du låne penge, hvis du er registeret i RKI?

Hvis du er registeret i RKI, har bankerne meget svært ved at låne dig penge, men nogle onlineudbydere kan give dig mulighed for at foretage lån trods RKI. Her skal du være opmærksom på, at renterne oftest er meget høje og det er en meget dyr måde at låne penge på – så træd meget varsomt her! 

Når du låner penge via lån som RKI-registeret, er det dog vigtigt at have for øje, at det kun er en god idé, hvis du kan betale pengene tilbage forholdsvist hurtigt. På den måde er du sikker på at kunne afbetale de dyre renter og det samlede beløb du skal betale tilbage i lånetiden bliver mindre. 

Flere udbydere giver ikke RKI-registrerede mulighed for at foretage lån, da de mener, at personer i RKI først og fremmest bør fokusere på at komme ud af RKI, før de begynder at foretage nye lån, der i nogle tilfælde kan forværre situationen yderligere. 

Lån med lav rente og helt uden renter

Når du foretager et lån, er det vigtigt at have in mente, at pengene også skal betales forholdsvist hurtigt tilbage igen. Det er altså mest fordelagtigt at låne pengene, hvis du kan betale dem tilbage højst 1 måned senere, da der kommer renter på dit lån.

Som nævnt findes der mange forskellige udbydere, og det er derfor vigtigt at lave noget research, så du kan finde et lån med lav rente. Når du leder efter et lån online, konkurrerer de mange udbydere om at give et hurtiglån med lav rente, hvilket er brugbart for dig.

Der findes også lån uden renter. Udbydere, der tilbyder lån uden renter, har dog høje gebyrer på dit næste lån. Hvis du låner penge ved en udbyder med hurtiglån uden renter, skal du altså være opmærksom på, hvor meget dit næste lån koster. Det første lån kan nemlig være gratis, men efterfølgende bliver renten sat op.

Lån uden dokumentation og NemID

Hos de fleste udbydere kan du lave lån uden dokumentation. Fordelen ved det er, at det gør processen meget hurtigere, da der ikke skal tages hensyn til papirarbejde. Ved lån uden dokumentation tager det altså ikke mange minutter at foretage et lån.

Nogle steder kan du også lave lån uden NemID. Når du laver lån på den her måde, kan processen tage lidt længere tid, da du så skal scanne låneaftalen ind med din underskrift og sende den igen, da NemID bliver brugt som din digitale underskrift. Nogle udbydere fraråder dog at benytte hurtiglån uden NemID, da det kan mindske sikkerheden af dine personlige data.

Er hurtiglån en god løsning?

Hvis du vil foretage et hurtigt lån uden for mange ben i næsen, og du i en overskuelig fremtid kan betale pengene tilbage, er et hurtiglån en god løsning for dig og lige så sikkert som et banklån. Men brug alligevel tid på at sammenligne lånet og vurder om rentesatsen og prisen på gebyrerne og ikke mindst ÅOP er ok ift. at tage et almindeligt banklån.