Kassekredit – din vej til en konto i plus

Alle kender det. Udgifterne vil ingen ende tage – du skal til din mormors fødselsdag i weekenden, og hun ønsker sig kun dyre gaver, du skal også på ferie om en uge til Tenerife, og så er din visdomstand pludselig begyndt at beklage sig, og et besøg til tandlægen er uundgåeligt. Mange udgifter kan hurtigt ramme på én gang, og det kan være meget udtømmeligt for kontoen. Men bare rolig! Hjælpen er på vej. Kassekredit er løsningen på din tomme konto.

Med en kassekredit låner du ikke penge i traditionel forstand, men du kan få et større månedligt rådighedsbeløb, og du behøver ikke være bange for, at din konto lukker på grund af overtræk. Få dybere indsigt i, hvad en kassekredit kan gøre for dig, og læs videre i gennemgangen her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er kassekredit?

Der findes mange forskellige lånetyper, hvor nogle kan være mere fordelagtige end andre alt efter din situation – og hvad er kassekredit i den forbindelse egentlig kendetegnet for? En kassekredit er et form for lån, hvor du ikke får flere penge sat ind på din konto, men derimod et ekstra råderum din konto kan gå i minus over. Med andre ord kan en kassekredit siges at være et godkendt overtræk, og det kan være rigtig anvendeligt i perioder, hvor du har ekstra udgifter.

Men hvorfor ikke bare lade din konto gå i minus i stedet for at få en kassekredit? Det smarte ved en kredit er, at du her får lavere renter frem for renter på overtræk på kontoen uden aftalt kredit. Samtidig skal du ikke betale rente af hele det ekstra rådighedsbeløb, men kun af de penge, du bruger. En kassekredit kan også tilknyttes din lønkonto, så gælden bliver mindre, i takt med at du får penge på kontoen. Herved kommer du til at betale mindst mulig rente.

Hvis du har en bolig, kan du også få en boligkassekredit, der stort set virker som en almindelig kassekredit. Ved en boligkassekredit får du et lån med sikkerhed i din bolig, hvor du ligesom en kassekredit kan hæve penge fra din konto, som du har lyst. Du får altså den samme fleksibilitet, som du har i en kredit. Du kan nu svare på spørgsmålet – hvad er kassekredit? Men hvad med kassekreditlån og kassekreditrenter?

Kassekreditrenter og kassekreditlån

Kassekreditrenter afhænger af det pengeinstitut, du låner rådighedsbeløbet til din kassekredit fra. Men en god tommelfingerregel er dog, at renten ofte ligger omkring 8-12 %. Her skal det endnu engang huskes på, at du kun skal betale kassekreditrenter af de penge, du trækker over på din kassekredit og altså ikke af hele dit rådighedsbeløb. Pengebeløbet på dit kassekreditlån kan du selv bestemme. Nogle pengeinstitutter kræver et minimumsbeløb på eksempelvis 10000 kr., men ofte kan du helt selv afgøre, hvor mange penge du vil have i din kredit, der kan spænde fra 1000 til flere hundredetusinde kroner.

Dit kassekreditlån kommer selvfølgelig an på dit rådighedsbeløb, men med en forholdsvis sund økonomi er fleksibiliteten på, hvad du kan låne, ofte stor. Husk også at holde øje med ÅOP.

Billig kassekredit

Hvad koster en kredit? Når din konto i forvejen er på overarbejde, er du naturligvis ikke interesseret i et lån, der koster knaster. At finde en billig kredit er derfor essentielt, men hvad koster en kredit egentlig? Prisen på en kassekredit kommer an på den rente, dit pengeinstitut har på det beløb, du overtrækker på din konto, når den går i nul, og du altså begynder at trække penge fra din kassekredit. Det vil sige, at prisen på din kassekredit afhænger af den rente, du skal betale, når din konto begynder at bruge af din kredit.

En billig kassekredit kræver derfor en smule detektivarbejde, da pengeinstitutter har forskellige renter. For at finde den billigste kredit bliver du derfor nødt til at undersøge renter fra forskellige steder, samtidig med at du også skal finde det rådighedsbeløb, der passer dig bedst. Men det er helt sikkert, at du kan finde den billigste kassekredit for dig.

Hjælp i kreditjunglen

Her er der dog hjælp at hente. Der findes nemlig mange forskellige websider, hvor renter og rådighedsbeløb på kredit bliver sammenlignet. For at være helt på den sikre side kan det alligevel være en god idé at starte med at tale med din bank om, hvilket beløb de tænker vil være mest fordelagtigt for dig. Derefter kan du, ud fra de rentepriser, du har fundet, måske presse din banks rente lidt i bund. Det er smart, hvis du af forskellige årsager gerne vil have kredit i din egen bank og ikke føle, du er ”utro” mod den.

Hvis det ikke er vigtigt for dig, at kassekreditten er i din egen bank, kan et andet alternativ til din egen bank være en kassekredit online. Et af de nye fænomener inden for kassekreditlån er nemlig, at det er blevet mere almindeligt at have sin kassekredit hos en ekstern internetbank eller finansieringsselskab.

Det er ofte meget hurtigt og nemt at finde frem til en fordelagtig kredit online. Her findes nemlig utallige selskaber, der er i konkurrence med hinanden, som nogle gange kan presse renten ned. At finde en kassekredit online kan altså til tider være et billigt alternativ til din egen bank. Der kan dog findes falske hjemmesider, så husk at dobbelttjekke, inden du giver dine kontooplysninger, for ja – nogle tilbud er for gode til at være sande.

Få kassekredit

Få kassekredit og få en større fleksibilitet i din økonomi – et tilbud, de færreste kan sige nej til, men hvordan får du en kredit? Betingelserne kan variere i de pengeinstitutter, du benytter, men der er dog nogle gengangere. Du må ikke være registreret i RKI, det vil sige, at du ikke må være en såkaldt ”dårlig betaler”, der har regninger, der hober sig op med flere rykkere, du ikke har fået betalt. Du skal være fyldt minimum 18 år. Nogle steder skal du være fyldt 21 år. Du skal ofte have nogle oplysninger fra SKAT, som du skal give videre til dit pengeinstitut. Det plejer dog ikke at være en tidskrævende proces og kan nogle gange gøres online.

At finde en favorabel kredit for dig er altså bestemt ikke nogen umulig opgave, og en kredit kan give dig mere frihed i en hverdag med en til tider presset økonomi.