Køb møbler på afbetaling

- Læs mere om at låne penge her -

Artiklen er annoncørbetalt indhold

Overvej dette, når du køber møbler på afbetaling

Gode råd til fornuftig finansiering af senge og andre møbler

En kontinentalseng af høj standard, designermøbler og en lækker sofa af god kvalitet er generelt set en god investering i stedet for løbende at skifte billige møbler ud. Møbler af god kvalitet, i lækkert tidløst design og holdbare materialer vil ofte holde 25 år eller mere. Men de koster og derfor skal man selvsagt først have mønt på lommen, før man kan gøre en god handel på sigt!

Derfor benytter mange sig af at kunne afbetale på sengen eller få rentefri finansiering fra de større møbelkæder og sengeforhandlere. Det er en god investering – så længe at du kan indfri lånet i tide og at møblerne virkelig er af den lovede, høje kvalitet. Lav derfor altid grundig research på dit ønskede design, materialer og garantier fra forhandlerens side af, så du kan træffe dit valg på et velovervejet grundlag.

Huskeliste til at købe møbler på afbetaling

  • Det er låneselskabets vilkår, der gælder, når du betaler af på dine møbler; du kan med at ord ikke forvente at få svar på alle spørgsmål om lånets vilkår fra selve møbelforhandleren. Kontakt derfor altid låneudbyderen, hvis du har spørgsmål og du er i tvivl om betydningen af visse skriftlige formuleringer i lånepapirerne i butikken.
  • Tænk dig om en ekstra gang, når du støder på formuleringen “rentefri finansiering”. Ofte vil dette enten betyde, at der først langt senere skal betales renter, hvis du ikke har indfriet lånet efter et vist tidsrum. En anden mulighed er, at der godt nok ikke løber renter på lånet, men at du betaler høje gebyrer for levering og installation af møblet, at der er gebyr på oprettelse af lånet og andre administrative services.
  • Sammenlign derfor altid beløbene for ÅOP (ved afdragsordning med renter) og gebyrer (ved rentefri finansiering). Læg gebyrerne sammen og få afklaret om det er éngangsbetalinger eller du løbende skal betale diverse gebyrer til låneselskabet.
  • Læs grundigt op på vilkår og betingelser. Ved visse typer af rentefri afdragsordninger kan du faktisk miste rentefriheden, blot efter én måneds glemt betaling – og så bliver lånet pludselig dyrere!
  • Når du køber møbler på afbetaling, skal du have overvejet grundigt, om du har behov for møblet og hvilken prisklasse, der matcher din økonomi. Tænk også om investeringen i møblet er fornuftig på den måde, at du med god sandsynlighed vil kunne sælge møblet videre på et senere tidspunkt. En sofa i et prisvindende, populært design eller et klassisk investeringsmøbel såsom Ægget vil du ofte kunne sælge (selvfølgelig først efter, at du har afviklet dit lån) og med stor sandsynlighed endda tjene lidt på det.

Husk på at du vil kunne spare gode penge i længden, når du investerer i en seng af høj kvalitet, fordi den både holder år ud og ind såvel som sengen er en god investering i din søvn og dit helbred. Gå derfor altid efter kvalitetsorienterede sengeforhandlere, som ofte giver garanti på mere end 20 år på sengens ramme og fjedre, ligesom de generelt tilbyder en høj standard, når det kommer til design og materialer.