Lån penge som 18-årig

- Læs mere om at låne penge her -

Lån penge som 18-årig – det er i dag ikke let at være en 18-årig, hvor lysten til at opleve verden er stor, men midlerne til det er knap så store. Som 18-årig er det typisk en SU (statens uddannelsesstøtte) som er den primære indtægt. Nogle 18-årige får lidt lommepenge af mor og far og ellers er der ikke det store.

Måske, arbejder du også som 18-årig i et supermarked, hvor du førhen har været ungarbejder. Men selvom lønstigningen fra ungarbejder til ”voksen” er fedt, så er det ofte ikke fedt nok.

At dyrke lysten til at opleve verden som 18-årig er vigtig. Det er her hvor vi lære at definere os selv som person, hvor det er ærgerligt, hvis definitionen bliver at du ikke har penge nok.

Det er ofte unge mennesker i 18-29 års alderen der vælger at tage et lån.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan jeg som 18-årig godt tage et lån?”

Ja, det kan du godt. Du er som 18-årig myndig og må derfor godt optage lån på egen hånd. På papiret er du nemlig voksen og herre over din eget økonomi. Du betragtes som 18-årig til at være økonomisk ansvarlig og klædt på til at tage dine egne beslutninger ud fra dine egne meninger – rent formelt.

Det eneste krav er typisk at du foruden er over 18 år, at du ikke er registreret i RKI. Men som 18-årig er det nu ganske svært at være registreret i RKI.

RKI står for ’Ribers Kredit Information’ og er et register for dårlige betalere. Med andre ord, så er det de mennesker der ikke overholder deres økonomiske forpligtelser, som bliver registeret her.

Der er ingen krav til hvad du bruger de penge på du låner. Medmindre hvis du eksempelvis vil låne penge til en bil, altså et billån, så er det et krav at pengene bliver brugt til en bil. Men som oftest ved online lån som du kan få nemt og hurtigt, så er der ingen krav til hvad du bruger dit lån til.

Hvad skal jeg gøre for at lån penge som 18-årig?

Start med at finde ud af hvad du godt kunne tænke dig at bruge pengene på. De fleste 18-årige vil gerne bruge deres lån på:

  • Kørekort og eventuel en lille brugt bil
  • Backpacking i Asien
  • Luksusferie i udlandet
  • Tage til England og se fodbold nogle gange
  • Købe et nyt TV og nogle gode højttalere
  • Indskud til at flytte hjemmefra (eller finde en ny lejlighed hvis de allerede bor alene)

Kunne du godt se dig selv bruge penge på nogle af ovenstående?

Er det en god idé at lån penge som 18-årig?

Umiddelbart, ja. Som vi nævnte før, så er det typisk som 18-årig at du er mest nysgerrig på livet, hvor det langt fra er ofte nok at børneopsparingen den kan dække nysgerrigheden. Du skal samtidig være beredt på, at du ikke får mere tid end du har nu.

Hvis du tænker at du lige vil vente et par år, så er det slet ikke sikkert du har tiden til det, eller at du har lysten mere. Et alternativ er også at vente, tage et sabbatår eller to, spare op og bruge de penge på din backpacking i Asien.

Men hvorfor arbejde i to år i en virksomhed som du ikke vil arbejde i resten af dit liv, blot for at spare op til at du kan have det sjovt, i mindre end en femtedel af den tid det har taget dig om at spare op?

I Danmark er du sikret en indtægt uanset hvilken situation du er i. Hvis du vil lån penge som 18-årig og bruger pengene på det DU har lyst til, så kan du tilpasse dig senere og betale din gæld af.

Hvordan finder du det rette lån til dig som 18-årig?

Når du har lagt en plan for hvad du gerne vil taget et lån til, så skal du finde et lån. Heldigvis for dig, så er et forholdsvist uoverskueligt marked med mange virksomheder der tilbyder lån online, blevet overskueligt. Nu findes der mange sider hvor du kan sammenligne lån ganske let, så du start ud med en god oplevelse, når du får taget din mødom i forhold til at tage en økonomisk beslutning.

Hvornår får du pengene på kontoen og kan udleve dine drømme?

Det gør ingen forskel hvor gammel du er. Om du er en 18-årig eller en 56-årig, så går det lige hurtigt fra når du har optaget et lån, til pengene står på din konto.

Gennemsnitligt for de mange udbydere af lån på internettet, så går der en times tid, før du kan se pengene på din konto – og det gælder endda også i weekenderne.

Tilbagebetaling?

Det er en helt enkel og let procedure når du skal afvikle på dit lån. Du lave en fast overførsel eller du kan tilmelde din afvikling på PBS (Pengeinstitutternes Betalings Service), hvor du hver måned afdrager på dit lån, uden at du skal tænke yderligere over det.