Lån penge trods RKI

- Læs mere om at låne penge her -

Lån penge trods RKI – RKI er et register over dårlige betalere i Danmark. Det er med andre ord et register hvor folk som ikke overholder deres økonomiske forpligtelser, står skrevet, som et faresignal overfor andre virksomheder som kan tilbyde en eller anden form for økonomisk støtte.

Hvis du står i RKI så har du muligvis oplevet en hård tone i din bank. Det er ikke unormalt at føle sig dømt som menneske af vildt fremmede mennesker, blot fordi du ikke har overholdt en forpligtelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke altid en helt fair behandling du får når du står i RKI. Det kan nemlig sagtens være en fjollet ting som gør at du står skrevet i RKI, eksempelvis:

 • Det kan være du ikke har betalt en parkeringsafgift (P-bøde). Hvis du mener at du har parkeret lovligt, men du har fået en parkeringsafgift alligevel og derved ikke betaler den, så kan du komme i RKI. Det uretfærdige er at den tid det tager dig at komme i retten og vinde din sag, er for lang, i forhold til den tid det tager før du officielt står skrevet i den sorte bog hos Ribers Kredit Information.
 • Det kan også være at du slet ikke har modtaget en bøde som du skulle betale, hvilket kan gøre det afsindigt svært for dig at betale. Før du ved af det kan det være at du får nogle rykkere, hvilket oftest stadig kommer med posten. Hvis der går lang tid nok, så står du i RKI.
 • Er du bare kommet ud i en ærgerlig økonomisk situation, hvor du godt kan indse at du har handlet uansvarligt og gerne vil gøre noget ved det? Så får du desværre bare ingen hjælp i det danske samfund til at komme ud af det. Det er ikke engang sikkert at du kan finde en sparringspartner/rådgiver som vil tage dig seriøst.

Konsekvenser ved at stå i RKI

Hvis du står i RKI, så er du som sagt i et register. Rigtig mange virksomheder har adgang til dette register, hvor du derfor kan blive afvist på forhånd ved din forespørgsel om et lån. Du vil endda opleve at det er svært at skifte bank, da banker bl.a. er nogle af dem der afviser dig på forhånd, lige så snart de kan se at du står i RKI.

Den helt overordnede konsekvens ved at stå i RKI er selvfølgelig at du typisk ikke kan tage et lån. Din levestandard bliver meget begrænset, da du ikke rigtig kan få lov til at bruge penge. Selvom du står i RKI og overholder dine fremtidige forpligtelser, som er en plan for hvordan og hvornår du har betalt din gæld af, så får du stadig den kolde skulder.

Det er derfor helt utrolig svært at tage et lån når du står i RKI, selvom du egentlig har penge nok til at håndtere et lån mere i din økonomi.

Lån penge trods RKI

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

At komme ud af RKI kan du i princippet gøre på flere måder. Disse måder er følgende:

 • Indfri din gæld. Det er måske en lang og sej kamp, men når det er gjort, så kommer du ud af RKI. Du bliver derved slettet fra registeret, men du skal dog lige have is i maven i et par dage. Du bliver nemlig ikke helt automatisk slettet fra registeret når du har indfriet din gæld i momentet. Processen går nemlig lige et par dage.
 • En gældssanering, hvis du har rigtig meget gæld og ingen mulighed for at betale det tilbage. Her skal du typisk være godt oppe i årene og have utrolig meget gæld, før du kan søge en gældssanering. En gældssanering er hvor du søger om at få din gæld halveret eller helt fjernet, fordi du helt og aldeles ikke har råd til at betale den tilbage i løbet af den tid du har tilbage at leve i.

Hvilke lån kan du få hvis du er i RKI?

Du har sikkert allerede oplevet at det kan være rigtig svært at få et lån, når du er i RKI. Det er dog ikke helt umuligt. Markedet er kæmpe når det kommer til at låne penge online, hvorfor det handler om at have tungen lige i munden når du vil lån penge trods RKI.

De lån du finder online, har typisk mange forskellige navne. Det kan være kviklån, hurtiglån og lignende. Det er faktisk ikke fordi alle disse lån er ens, men forskellene på dem er bare minimale. Derfor går vi ikke nærmere på detaljerne om hvad der adskiller lånene, men vi ser mere på hvilke lån hvor du typisk vil have mest held i sprøjten ved:

 • SMS-lån
  • Populær låntype hvor du ansøger med din telefon og du modtager pengene et par dage efter. Du kan have gode muligheder for at tage et lån selvom du står i RKI, hvis det er SMS-lån.
 • Kviklån
  • Du forbinder det muligvis med alle andre lån du finder online, selvom de ikke er helt ens. Kviklån er et lån du får meget hurtigt, hurtigere end SMS-lån. Du skal dog her være opmærksom på at omkostningerne ved lånet typisk er højere end alle andre lån, hvis du står i RKI.
 • Hurtiglån
  • Et hurtiglån er lige så hurtigt som et kviklån, da du kan få pengene på kontoen efter et par timer eller maksimalt 2 dage (alt efter hvilken udbyder du tager lån ved). En mulighed hvis du vil lån penge trods RKI.

Hvad skal du gøre?

Du skal mærke efter om du gerne vil forøge din gæld med endnu et lån, hvor du muligvis skal betale en smule mere i omkostninger for lånet, hvor renten måske endda også er lidt højere.

Dit alternativ er at vente indtil du har betalt din gæld ud, hvor dine muligheder for at tage lån vil være bedre og billigere. Derfor skal du finde ud af hvad du har lyst til.

Uanset, så ved du nu at muligheden er der, hvis du bare søger markedet godt nok. Nu ved du også hvilke lån hvor du typisk vil have en god oplevelse med at tage, selvom du står i RKI.