Lån til boligindskud

- Læs mere om at låne penge her -

Artiklen er annoncørbetalt indhold

Lån til boligindskud og depositum

Gode råd, når du skal betale indskud til leje af værelse og lejebolig

Mange er på jagt efter den perfekte lejlighed, hvor pris, lokation og størrelse går op i en højere enhed. I Aarhus, Odense og København kæmper de mange studerende hvert år om at få et godt værelse, der er til at betale – og som ikke er på størrelse med et kosteskab!

Er du så heldig at have fundet en lejlighed, en plads i et kollektiv eller et værelse, som passer perfekt til dit behov, er det derfor også om at slå til med det samme. Mangler du penge til at betale depositum for din lejebolig, kan det derfor være nyttigt straks at kunne tage et billigt lån. Sammenlign derfor de forskellige låneudbydere og læs mere hos os for at finde et lån, der passer perfekt til dig.

Findes der krav til, hvor meget udlejer må kræve i depositum?

En udlejer har ret til at kræve, at du stiller med økonomisk sikkerhed, men der er heldigvis grænser for beløbet. Det maksimale beløb for et samlet depositum, som udlejer kan kræve at du betaler ved lejeaftalens start, er alt i alt et beløb svarende til syv måneders husleje.

Dette svarer til 3 måneders forudbetalt husleje plus et depositumbeløb maksimalt svarende til 3 måneders husleje samt første måneds husleje.

Den forudbetalte leje må højst svare til 3 måneders husleje, da dette skal dække din opsigelsesperiode. Den længste opsigelsesperiode, en almindelig lejekontrakt kan have, er nemlig 3 måneder. Den forudbetalte leje er derfor udlejers sikkerhed for at få lejen i opsigelsesperioden, men det er ikke et lovkrav at der skal indgå forudbetalt leje i lejekontrakten. En tre måneders husleje bliver hurtigt til mange penge. Du kan læse mere om hvordan du løser det problem her. Som kan hjælpe dig med at få overblik over forskellige løsninger, som måske kan hjælpe dig videre.

Når du skal fraflytte ejendommen kræves det at udlejer skal betale hele dit depositum tilbage, såfremt lejlighedens stand godkendes ved din udflytning. Det er derfor klogt at male og gøre småreparationer inden da samt i det hele taget at vedligeholde lejemålet undervejs. Overdrager du dit lejemål uden at rengøre, male eller i det hele taget istandsætte lejligheden efter aftale med udlejer, har udlejer ret til at bruge dele af dit depositum til at betale for disse opgaver.

Du har til gengæld krav på, at udlejer laver en officiel oversigt over udgifterne som er blevet trukket fra depositummet. Der er desværre ingen krav i forhold til det tidsrum, som udlejer skal have udbedret skaderne, så du kan risikere at vente længe på at få resterende depositum tilbage.

Hvor stort kan et boligindskud være?

Indskud varierer selvsagt efter hvilken type bolig, der er tale om! Alt efter om du køber en andel i en villa, hvor der er kollektiv, en andelsbolig eller blot overtager en andens andel i en delt lejlighed. Du bør dog altid kræve at se økonomien for boligen eller andelsboligforeningen, så du kender dine rettigheder og risici ved køb af andel.

↓ ↓ Find dit nye lån – Juster alder og lånebeløb nedenfor ↓ ↓

Denne hjemmeside er drevet med et kommercielt formål. De kampagner/annoncører der markedsføres på siden er ikke nødvendigvis repræsentative eller fuldt dækkende for det der findes på markedet.