Lån penge til bryllup

- Læs mere om at låne penge her -

Lån til bryllup – bryllup er en stor post i budgettet. Selvom i har aftalt at jeres bryllup ikke skal være det dyreste i verden, så bliver det bare alligevel til en håndfuld knaster som de færreste på almindeligvis kan finde frem sidst på måneden.

Eksempel:

Hvis vi siger at du og din bedre halvdel vil holde et bryllup, hvor det kun lige er jeres forældre og måske også nogle søskende. Så hvis i bare er 8 personer i alt, det bliver på rådhuset og i skal ud og spise et fint sted.

Kjolen og jakkesættet kan hurtigt løbe op i 10.000 kr. – og så har i endda også været heldige!

Hvis i alle derefter skal ud og spise et fint sted. Eller … Måske et der er lidt finere end den lokale asiatiske buffet. Her kan prisen pr. kuvert nok blive omkring de 800 kr. – da i jo også skal have en god vin til.

Det bliver derfor hurtigt 16.400 kr. i alt, bare for en meget ”skrabet” version af et bryllup. Men selvfølgelig kommer det an på hvem i som par er, samt hvad i har brug for. For hvis i ikke har brug for det helt vilde, så kan ovennævnte eksempel og regnestykke måske være nok til at give jer et bryllup i ønsker – skrabet eller ej.

Gennemsnittet for prisen på et dansk bryllup, er i dag på hele 52.600 kr. hvor vielsen stadig foregår på rådhuset – hvad tænker i om de to tal; 16.400 og 52.600 kr.?

Hvis i ikke vil tømme opsparingskontoen som i har brugt flere måneder på at oparbejde, på et bryllup, så er det fuldt forståeligt!

Derfor kan det være en rigtig god idé at tage et lån så i kan holde et ordentligt bryllup. Sørg for at i får hvad i gerne vil have, hvad hun har drømt om, uden at det bliver noget fra en Disney-film, alt efter hvem der har bestemmer-bukserne på i huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forbrugslån til bryllup

Som nævnt, så er det de færreste der kan hive et større beløb op af lommen til et bryllup. Det er derfor ikke unormalt at optage et lån, så i kan holde det bryllup som i ønsker.

Timingen er en væsentlig faktor når det vedrører et bryllup. Kan du eventuelt nikke genkendende til følgende scenarier, så kan det være at et lån vil være det rette for jer:

 • I har måske været sammen i nogle år, hvor i har fået jer en fællesøkonomi der fungerer. I jeres økonomi bliver der sat et beløb af til jeres opsparing hver måned. I tidernes morgen, hvor i fik oprettet jeres opsparingskonto og så småt begyndte at spare op hver måned, var den fremtidige opsparing måske tiltænkt enten:
  • Udbetaling til en bil
  • En ferie
  • Lidt selvforkælelse i hjemmet som måske et nyt TV, en ny seng eller måske noget som et nyt køkken

Med andre ord, så var den opsparing ikke tænkt på et fremtidigt bryllup. Nu er der gået noget tid, nogle år, og i har fået bekræftet over for jer selv, at i vil giftes. Det kan være svært at få sig selv til at bruge af den opsparing, som har stået på i noget tid, som egentlig var tiltænkt noget andet. For hvis i bruger af den til et bryllup, så udskyder i noget andet – og omvendt.

 • NU er tiden inde. ”Skal vi ikke bare gøre det”. I er begge to enige i at det skal være nu, i har talt jer selv op til en fantastisk dag, selvom i måske ikke behøver det helt vilde, for at holde et godt bryllup. Men i har ingen opsparing, som er i nærheden af at kunne dække det i ønsker jer, til at holde et bryllup. I sidder derfor lige nu i momentet og gerne vil giftes, men i er samtidig i den økonomiske situation, at i skal til at spare op til selve dagen.

Det er bare ikke dét samme, hvis i ikke kan holde et bryllup, når i virkelig gerne vil.

Hvis du/i kan nikke genkendende til bare en smule af de ovennævnte eksempler, så bør i overveje at optage et lån så i kan holde et bryllup når i ønsker det.

I stedet for at i skal til at spare op, så kan i se det som om at i tager forskud på opsparingen, ved at tage et lån. De penge i bruger på at afvikle jeres lån til brylluppet, kan sammenlignes med dét i vil skulle lægge til side hver måned for at spare op til jeres bryllup.

Eksempel:

I vælger at spare op til jeres bryllup. I sparer derfor 500 kr. op hver måned, hvilket gør at i kan se frem til et bryllup om en håndfuld år.

Eller …

I kan vælge at tage et lån, så i kan holde jeres bryllup mens i ønsker det. Her kan i så afvikle med de 500 kr. i alligevel skulle have sparet op hver måned. Til gengæld, har i så en mindre gæld i nogle år.

Pointen i ovennævnte eksempel er, at hvis i kan undvære 500 kr. så er det underordnet om det er til opsparingen eller afviklingen.

Hvorfor så ikke vælge afviklingen og derved tage et lån til jeres bryllup?

Få råd når i tager et lån til bryllup

Du som kvinde, har måske allerede styr på hvad der skal være med til brylluppet, hvor manden måske godt kan halte lidt i forhold til hvad det egentlig kræver. Men det er nu meget naturligt.

Men har i styr på hvor stort et lån i har brug for, så i kan holde jeres bryllup?

De dyreste poster er:

 • Vielsesringe
 • Gommens jakkesæt
 • Brudens kjole (som måske endda skal stå øverst på listen)
 • Bryllupsfesten
  • Mad
  • Natmad
  • Underholdning
  • Drikke
  • Eventuel overnatning
  • Eventuel transport til gæsterne
 • Transport til og fra rådhuset eller kirken
 • Bryllupsrejse
 • Fotograf
 • Specielle ønsker som sætter jeres præg

Der er rigtig mange ting som koster penge, når der skal afholdes et bryllup. Derfor er det vigtigt at tænke det hele ind i det lån i gerne vil tage, således i kan sørge for at optage et stort nok lån.

Det vil være rigtig træls, hvis i optager et lån til at holde jeres bryllup, og så finde ud af efterfølgende at det lån i har taget, ikke er stort nok, bare fordi i har glemt en enkelt udgift eller to.

Det er en dag hvor i ikke skal nøjes

Sådan sørger i for at have det hele med

Hvis i hver især laver en liste uden at snakke sammen om hvad lånet skal kunne dække, så har i allerede en god base.

Herefter kan i snakke jeres bryllup igennem fra ende til anden og notere ned hvis der er noget i ikke har tænkt på, som den anden siger.

Når i har gjort det, så kan i begynde at finde priser. Men for ikke at blive snydt af tilbud der er på den dag i undersøger hvad det vil koste, hvor priserne så er højere den dag i skal købe det og jeres lån derfor ikke dækker, så sørg for at få ”handler” igennem. I kan nemlig sagtens lave handler på det i har brug for, således i er sikre på hvad prisen bliver, når i skal tage et lån.

Det er OK at tage et lån til bryllup

Nu kan i forhåbentlig se de mange goder der er ved at tage et lån. Om det er lån til store dage som en bryllupsdag, eller et lån til en projektor (fordi et TV måske ikke er stort nok), så er det en god idé at tænke som ovennævnte eksempel med om du vil spare op eller afvikle.

Glæden sker oftest i nuet, hvilket er her hvor lån er behjælpelig for os almindelige mennesker uden et bestemt guld-service i en specifik legemsdel. Find et lån der passer til jer og den måde i vil afvikle det på, så i kan nyde hinandens kærlighed til en enestående dag.