Lån til din hobby

- Læs mere om at låne penge her -

Artiklen er annoncørbetalt indhold

Investering og lån til din hobby

Overvejer du at investere større beløb i din hobby, så tag disse solide råd med på vejen

Flere og flere danskere brænder så meget for deres hobbysamling eller fritidsinteresse, at budgettet for fritids-passionen vokser år for år. Uanset om du elsker racercykler, veteranbiler, dyre vine eller unikke kunstværker, er der dog også fordele ved at kaste sig over netop disse hobbies. Mange vælger derfor at kombinere passionen med muligheden for at gøre en fornuftig investering og få et klækkeligt overskud ved fremtidigt salg.

Du kan nemlig gøre en solid fremtidsinvestering, når du bruger din ekspertviden om efterspørgsel og prisleje til at gøre en god handel – enten på auktion, loppemarked eller på det private marked.

Når du browser brugtmarkedet og falder over en super pris på en retro racercykel eller en klassiker inden for møbeldesign, kan det derfor være meget fornuftigt at vide, hvor du kan tage et lån, du kan få godkendt og udbetalt med det samme. Man kan også sagtens finde billige, fornuftige lån, selvom man er registreret hos RKI eller ikke kan stille sikkerhed.

Hvilke samler-hobbies giver det bedste afkast?

Ingen ved, hvordan fremtiden ser ud inden for et givent samler-område, så du vil aldrig kunne få et 100% sikkerhed for, at du har gjort en investering, der vil give afkast ved senere salg. Du kan desuden heller ikke være sikker på, at der lige er en køber, når du gerne vil realisere dit samlerobjekt – så du må være tålmodig og altid have øjnene med dig, når det kommer til dét at investere i fx kunst, biler, møbler og smykker.

Du kan dog få en god pejling af, hvad andre investerer i, da efterspørgsel og udbud logisk nok gør bestemte typer af investering mere attraktive. I topfeltet inden for investering finder man derfor ofte veteranbiler, mønter, ure og vin, mens markedet for design, møbler og kunst også kan være overraskende indbringende, men mere risikabelt.

Er det fornuftigt at tage et lån til sin hobby?

Du bør altid gøre op med dig selv om hvorvidt du vil tage chancen at investere i et samlerobjekt, som du ikke kan være sikker på, at du kan afsætte igen og som du ikke bare kan realisere, altså sælge, fra dag til dag. Har du eksempelvis en veteranbil stående i garagen, kan den på papiret sagtens have en værdi af 120.000 kroner og opefter – men du vil aldrig kunne være helt sikker, før den er solgt.

Har du tålmodigheden, så kan det være ganske indbringende at tage et lån til din hobby. Du skal både være tålmodig i forhold til at vente på at en god handel kommer forbi dig, så du ikke betaler overpris for dine samleobjekter. Ligeledes skal du ofte være villig til vente en del år på, at markedet er gunstigt og at det kan betale sig at sælge, for ikke at tale om, at der kan være langt mellem de rette købere inden for visse felter.

Undersøg også løbende, hvor du kan tage det billigste lån med en lav rente, når du falder over den perfekte handel – ofte er forbrugslån et billigt og fornuftigt valg i denne sammenhæng.

Tænk investeringen i din hobby som en investering i din livsglæde og livsstil, da det jo er din passion, sammen med din tålmodighed, der skal drive værket.