Lån til ferie – vi kan muligvis hurtigt blive enige om, at det er retorisk at spørge om du også godt kan lide en god ferie, ikke?

Det er noget der krydrer vores liv, når vi har ferie, uanset om det er en sommerferie, badeferie, skiferie eller hvad der nu lige er noget for dig.

Problemet er dog, at en god ferie også koster nogle knaster. For nogle, kan det være svært at få sig selv til at bruge den opsparing som er bygget op over adskillelige måneder, eller måske endda bruge alle sine feriepenge på blot én uge, velvidende om at opsparingen skal genopbygges fra scratch.…

Artiklen fortsætter under annoncen

Lån til ferie – hvor vil du gerne hen?

Det er klart, at alt efter hvor du gerne vil hen og holde ferie, så variere prisen også. Det er bare et faktum, at hvis du vil holde en god ferie hvor du ikke går på kompromis med dig selv, så koster det nogle penge – og oftest nok til at et lån er en god idé.

Det kan godt være at du ikke har brug for badeferie, skiferie og hvad der nu ellers er, men at du sætter god pris på en tur til Skagen – hvilket også kan være en helt fantastisk ferie!

Men det bliver bare ærgerligt hvis du så vælger en ferie i Danmark, samtidig med at du går på kompromis med dig selv. Hvorfor så ikke vente lidt længere eller endda til næste år, så du kan få en ferie hvor du virkelig nyder dig selv og din fritid, uden at skulle have økonomien i baghovedet?

Men … lokker en ferie til Paris, London, Mallorca eller Rom ikke lidt mere end det danske land? Der findes så mange gode feriesteder og som gode gamle H.C. Andersen sagde engang ”at rejse er at leve”, hvilket er et citat han bliver husket for – for han har jo ret!

Når vi rejser og har ferie, så er det her vi udvikler os på alle de områder som mennesker, som vi ikke kan gøre i dagligdagen. Så uanset hvor du gerne vil hen, så gå ikke på kompromis med dig selv for den perfekte feriedestination.

Kan du ikke vente med at opsparingen bliver stor nok til at rumme alt hvad du ønsker, så tag forskud på den og tag et lån i stedet.

Nej til veninderne og vennerne pga. økonomien?

De fleste har oplevet at have snakket med nogle venner eller veninder om en ferie sammen. Det kan også være at du har for år tilbage været på ferie med en veninde eller en ven, som var en succes. En god tur som i gerne vil gentage, men hvor destinationen er en anden.

Det kan være at den person du gerne vil på ferie med enten… :

  • Tjener lidt mere end dig
  • Har færre eller mindre udgifter
  • Er sparsommelig på andre planer

… som måske gør at han/hun bare har råd til en ferie før du har. Specielt hvis i er en vennegruppe, så kan det være rigtig træls at stå tilbage som den eneste der ikke har råd til 4 dage i Kroatien med lækre drinks ved poolen og gåture ved den flotte kyst.

Når du ikke har råd til at tage med på ferie, så kan du være ude for at opleve følgende:

  • Din ven eller veninde finder måske en anden der har råd og tid til at tage på ferie. Det kan være at de gør det til en tradition, som du nu ikke er en del af.
  • Din vennegruppe tager afsted uden dig, hvor du så skal høre om den gode tur, se de fjollede billeder og hvad de har oplevet på den ferie hvor du ikke var med, fordi du ikke havde råd.

Ved begge scenarier kan du være ude for at du skal høre på følgende i flere år. Så det er ikke bare i momentet det er en dårlig følelse af ikke at kunne tage med på ferie, det kan vare i lang tid.

Atter en grund til at tage et lån til ferie. Så du kan komme på en god ferie med dine venner og veninder. Du bør også tænke på at du måske ikke har den samme mulighed om bare 5 år, med at tage på ferie. Der er derfor ingen der banker dig i hovedet over at tage et lån så du kan gøre hvad du ønsker.

Skal det gøres, så skal det også gøres ordentligt!

Hvis du nu har besluttet dig for at tage et lån, så du kan komme med på ferie. Så sørg for at tage et lån der er stort nok. Undgå at være ham eller hende der foreslår en billig restaurant, at tage bussen eller gå, i stedet for en taxa, ham eller hende som ikke vil ud og sejle i det krystalblå hav, fordi det koster 50 euro for 1 time.

Det er vel heller ikke sådan du gerne vil huske af dem du er på ferie med?

Hvis du ender med at tage et lån der er for stort, så går det nok. Så kan du eventuelt:

  • Bruge dét du har tilovers til at indfri en del af din gæld
  • Forkæle dig selv yderligere når du kommer hjem, med noget du ellers er ved at spare op til, eller gerne vil spare op til.

Så er det nemlig heller ikke værre end det, hvis du vælger at tage et lån. Vel og mærke et lån der måske endda er en tand over det nødvendige.

Vi har brug for ferie

Alle har brug for ferie, hvilket du også har. Nogen er bare bedre til at indrømme det end andre, men faktum er at vi har brug for ferie – mere end nogensinde.

Vi arbejder mere end nogensinde før, har flere udgifter end nogensinde før og stræber efter at gøre det godt på arbejdet. Mange af os studere ved siden af vores fuldtidsarbejde for at blive mere attraktive til andre jobs enten i samme virksomhed eller andre, så vi kan få en bedre løn.

Puha … Det er helt udmattende!

Derfor har vi brug for ferie – og vi har brug for en god en af slagsen.

Hvilket lån vil være godt til en ferie?

Det kommer meget an på hvad du kan undvære hver måned, til at betale af på din gæld. Når du tager et lån, kan du vælge at se på omkostninger, renter, ÅOP og et eventuelt beløb pr. indbetaling.

Der er mange faktorer ved et lån, som adskiller hvert enkelt lån. Derfor skal du gøre op med dig selv hvilke faktorer du har fokus på når du skal finde et lån.

Hvis du eksempelvis regner med at betale lånet af over lang tid, måske endda 1 år eller mere, så kan det være en god idé at se på renten. Et lån med lang løbetid og lav rente, er oftest en god kombination. Du skal dog være velvidende om at du måske endda betaler lidt mere i omkostninger for det lån, hvor renten er lav.

Hvis du derimod står i januar og ser frem til en vinterferie, men dine feriepenge som du ville bruge først kommer til april eller maj, så vil et lån med høj rente ikke gøre dig så meget, så længe at omkostningerne er lave. For hvis du ved på forhånd at du vil indfri dit lån efter få måneder, så kan du ikke nå at betale dyre domme i renter.

Alt efter hvor lang tid du har tænkt dig at betale af på dit lån, bør du se på omkostninger og renter.

Her på siden kan du let og enkelt sammenligne forskellige lån, således at du kan finde det lån der passer til lige netop dig og du derved kan komme afsted på ferie.