Lån til kørekort

- Læs mere om at låne penge her -

Lån til kørekort – Kørekort er en dyr post i din privatøkonomi. Sådan er det i hvert fald for de fleste familier uanset hvem der skal have det.

Er du:

 • Omkring 17-18 år og vil gerne have et kørekort?
 • Forælder og vil gerne give dit barn et kørekort, både som gave, men også fordi de fleste andre i klassen får det foræret af deres forældre?
 • En der skal du generhverve dit kørekort fordi det er mistet uretfærdigt, på grund af fotofælder på landevejene?

Det kan også være at det ikke engang er et kørekort til en bil, men måske en lastbil i forbindelse med arbejde, det kan være kørekort til speedbåd eller kørekort til motorcykel.

Uanset, så er det ikke just billigt at foretage og oftest noget vi ”glemmer” ikke at spare op til.

Derfor kan det være en rigtig god idé at tage et lån.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er dine muligheder for finansiering af et kørekort?

Når du skal finde penge til et kørekort, så er det en god idé at undersøge dine muligheder, da der findes en del.

Her er en række muligheder du for finansiering med en kommentar til hver af dem:

 • Du kan låne penge af dine forældre eller anden familie
  • Dette er oftest den billigste måde, men det er samtidig heller ikke alle der har god samvittighed med at tage et lån hos nærtstående. Hvis du gerne vil have et lån på 15.000 kr. af dine forældre, så kan det være du får dårlig samvittighed over en bytur eller en rejse. Denne dårlige samvittighed vil følge dig indtil du har betalt dit lån tilbage.
 • Lån penge i banken
  • En god og alternativ måde at tage et lån på. Til gengæld skal du indlevere en masse dokumenter, du skal måske ind til et møde og det kan også være banken vil sælge dig en forsikring også. Så hvis du ikke gider at arbejde for at tage et lån og sætte tid af til en dialog, så er det måske ikke her du skal tage et lån.
 • Lån online
  • Her er der tale om kviklån, forbrugslån, SMS-lån og hvad de ellers kaldes. Lån er forskellige men forskellene er minimale, hvorfor det ikke har nogen betydning for dig hvilken af dem du tager. At tage et lån online er for dig der gerne vil tage et lån hurtigt og nemt uden bøvl, deling af din livshistorie og uden at have dårlig samvittighed grundet nærtstående.

(Du kan dog ikke optage lån når du er under 18 år)

Ovenstående er de typiske muligheder for at tage et lån til et kørekort. Hvis du ikke er en person der får dårlig samvittighed og godt kan leve med at skylde dem du har dig tæt penge, så har du atter en god mulighed foruden et lån online.

Det kan også være at du ikke har noget mod at have en dialog med din bankrådgiver og gerne vil høre hvad han/hun har at sige. Så har du atter en god mulighed for at tage et lån som passer dig.

Men hvis du helst ser en nem og hurtig løsning, så er det uden tvivl et lån du kan tage online, som vil være det bedste for dig.

Lån til kørekort – hvor stort skal lånet være?

Ved du allerede hvad det koster at tage det kørekort du gerne vil have?

Og hvad skal der så ske når du har fået dit kørekort?

 • Hvis det eksempelvis er et kørekort til speedbåd du gerne vil tage et lån til, kunne du ikke så godt tænke dig at udnytte dit kørekort til speedbåd? Hvis du ikke kender nogen der har en speedbåd du kan låne en dejlig varm sommerdag, så koster en speedbåd faktisk ikke det helt det hvide ud af øjnene. Det kan være at dit lån skal være lidt større end til at dække dit kørekort, så du kan udleve drømmen om at sejle din egen speedbåd.
 • Vil du gerne have et kørekort til motorcykel, som gerne skal bruges i 3-4 måneder over sommeren (og selvfølgelig også de næste mange somre), så er dette en mere økonomisk overskuelig investering. Du kan finde en motorcykel til ca. samme pris som du skal give for dit kørekort, hvorfor du kan tage et lidt større lån og nyde en dansk sommer til fulde på 2 hjul.

Uanset hvad det er for et kørekort du gerne vil have, så er der en dør til et køretøj der bliver op for at kunne administrere lovligt. Det kan godt være lidt voldsomt at købe en lastbil, hvis det er dét du vil have et kørekort til, men til speedbåd, almindelig bil, motorcykel og lignende, så kan det oftest betale sig at låne til selve køretøjet også.

Så hvor stort skal lånet være?

Tænk det igennem, således du får hvad du vil have. Hvis du tager et lån for at få dig et kørekort, hvor du så efterfølgende skal tage et lån for at købe en bil (eksempelvis), så har du betalt dobbelt så mange omkostninger og du kommer også til at betale mere i renter.

Du betaler mere i renter hvis du har to lån du afvikler på samme tid, end hvis du har ét samlet lån. Omkostningerne er bare større jo flere lån du har, hvorfor du lige så godt kan samle det til ét lån.

Hvordan finder du det bedste lån til dit kommende kørekort?

Du er med garanti interesseret i at finde det billigste lån du kan, når du skal have et kørekort. Den mest simple måde du kan se om hvorvidt et lån er billigt eller ej, er ved at se på lånets ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent).

ÅOP er et procenttal der indikerer hvor mange omkostninger du betaler i forhold til dét beløb du har brug for. Derfor, jo højere end ÅOP er, jo dyrere er lånet.

Så når du skal ud og se efter lån til kørekort, så se efter ÅOP’en og så er du godt på vej.