Lån til lav rente

- Læs mere om at låne penge her -

Lån til lav rente – Vi vil alle sammen gerne have et lån med en så lav en rente som muligt. Der er både fordele og ulemper ved at markedet for lån har udviklet sig som det har, hvor der er kommet mange udbydere til der alle kæmper en stor kamp for at være billigst, skaffe kunder og samtidig tjene lidt på bundlinjen.

Fordele:

 • Mange konkurrenter giver dig flere muligheder for forskellige lån
 • En rente er et konkurrenceparameter for virksomhederne, hvorfor du har mulighed for at få et lån med en meget lav rente

Ulemper:

 • Der er kommet utrolig mange virksomheder der udbyder lån, hvilket kan gøre det meget uoverskueligt at finde dét lån med den laveste rente.
 • Eftersom virksomhederne stadig skal tjene penge, kan det være at nogle virksomheder forsøger at tjene penge på andre områder – eksempelvis højere omkostninger end normalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lån til lav rente – Online lån

De lån du kan tage online, er dem vi tager udgangspunkt. Det er nemlig her hvor markedet er størst og bedst, både for dig og virksomhederne der tilbyder lån.

Processen for at tage et lån online er typisk således:

 • Du finder en låneudbyder
 • Du taster ind hvor mange penge du gerne vil låne og måske endda også over hvor lang tid du vil afvikle lånet
 • Du skriver de nødvendige oplysninger som virksomheden har brug for, for at kunne give dig et lån
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-mail
  • Konto- og registreringsnummer
  • Navn
  • … og lignende almindelige ting.
 • Du får et svar som typisk er positivt om at du kan få et lån. Dette går som regel meget hurtigt.
  • Der hvor svaret kan være mindre positivt om hvorvidt du kan tage et lån eller ej, er hvis du er under 18 år, hvis du er registreret i RKI eller hvis du ikke er dansk statsborger.
 • Du har pengene på din konto inden for en dag og ved de fleste, er det endda inden for få timer.

Hele processen er bare meget mere enkel og lettere end hvis du skal have et lån hos din bank eller andet sted. Til gengæld er det ikke sikkert det er den billigste løsning, men det er uden tvivl den letteste, mest tilgængelige, hurtigste og oftest også den mest fleksible løsning.

Har du styr på hvad en rente er?

En rente er en form for gebyr. Her betaler du en procentdel af det du lån du har optaget. Men for at være helt nøjagtig, så betaler du en procentdel af din restgæld på lånet.

Det betyder at en rente på 15% med en restgæld på 7.000 kr. betyder at du skal betale 1.050 kr. i renter.

I 99 ud af 100 tilfælde skal du betale renter hvert kvartal (altså hver 3. måned). Men i ovenstående eksempel med et lån hvor du skylder 7.000 kr. og du har en rente på 15%, altså ikke at du skal betale de 1.050 kr. hver 3. måned.

De 1.050 kr. er nemlig over 1 år, hvilket betyder at pr. kvartal skal du betale 262,50 kr. i renter.

Så blev det pludseligt ikke så dyrt igen

Overblik:

 • En rente beskriver hvor stor en procentdel du skal betale af din restgæld over 1 år i gebyr
 • Det du skal betale over et år, betaler du hver 3. måned (pr. kvartal)

Hvorfor du bør vælge et lån til lav rente

Du ved nu at en rente er en form for gebyr. Hvis du finder et lån med en lav rente, kan du derved oversætte det til at du finder et lån med lave gebyrer.

Oftest, er det mere overskueligt at have så lav en rente som muligt. På denne måde ved du at når du betaler en ydelse på dit lån, så ved du ca. hvad der er du også afvikler dit lån med – med andre ord, så ved du hvad hvor meget du reelt set betaler af på din gæld.

Hvis du har et lån med en høj rente i stedet for en lav rente, så vil du opleve at du eksempelvis betaler ydelser i 3 måneder, men så skal du betale renter som næsten svarer til en hel måneds ydelse. Dette kan virke meget demotiverende når det kommer til at betale af på sit lån, da det føles som om at pengene bliver kastet ud af et vindue, selvom du rent faktisk har fået det du ville have for lånet.

Jo tættere på ydelsen afvikler dit lån, jo bedre en følelse er det at betale tilbage – enig?

Én ting er at du tager et lån, købe hvad du gerne vil have for lånet og skal betale det af i en længere periode, men denne periode kan bare virke ekstra ”træls” (som man siger i Jylland), hvis du ikke føler at gælden bliver mindre – i hvert fald ikke så hurtigt som du måske ønskede.

Ulemper ved et lån til lav rente

Et lån med en lav rente lyder jo til at være rigtig godt, hvilket det også er i de fleste tilfælde. Du bør dog være opmærksom på at én af ulemperne er at omkostningerne typisk er lidt højere, når du vil have et lån med en lav rente.

Derfor kan du prøve at forestille dig en gammeldags vægt, hvor der i den ene side er en rente og i den anden side er der omkostninger.

Ved en lav rente og lidt mere i omkostninger, vil omkostningerne veje mest – og omvendt.

Det er dog ikke altid at omkostningerne er markant højere, da virksomhederne godt ved at høje omkostninger også skræmmer potentielle kunder som dig, væk. Derfor er der stadig gode muligheder for dig at finde et lån med en lav rente, hvor omkostningerne ikke er ”helt hen i vejret”.

Kampagner hvor du kan få det hele

Kampagner er noget vi kende til når virksomheder intensivere deres salg med gode tilbud. Sådan oplever vi det ikke helt på samme måde med låneudbyder online. Men til gengæld, så vil du stadig kunne finde lån i perioder hvor der er:

 • Lave omkostninger
 • Lav rente

Som samlet set giver en lav ÅOP.

Hvis du går og venter på disse lån, så vil ventetiden typisk ikke svare sig. Det er svært at finde et lån hvor der både er lave omkostninger og en lav rente.

Hvis en lav rente ikke er alfa og omega for dig …

… så kan du prøve at finde lån med en lav ÅOP. ÅOP’en på et lån viser hvor dyrt lånet er i forhold til det du skal låne. Så hvis du går mere op i at det skal være et billigt lån, så se efter en lav ÅOP.

Et lån kan godt have en lav ÅOP, uden at have en lav rente.

Hvordan??

Det kan være at omkostningerne ved etablering af lånet er højere end andre lån. Her kan du med fordel forestille dig vægten igen.

Find det parameter du sætter mest pris på

Om det er en lav rente, lave omkostninger eller en lav ÅOP, er op til dig, hvad du sætter pris på ved et lån. Der kan være fordele og ulemper ved det hele.

Ofte, så vil du dog stadig kunne se at lån med en lav rente, typisk også har en konkurrenceværdig ÅOP.