Lån uden kreditvurdering

- Læs mere om at låne penge her -

Lån uden kreditvurdering – hvis du førhen har skulle have et lån i din bank, så har du meget muligvis være stødt på ordet ”kreditvurdering”. Det kan lyde lidt barsk og måske endda som om at du bliver det er en procedure din kære bankmand skal igennem for at dømme dig ud fra din økonomi.

Det er hvad du gør det til

En kreditvurdering er som sådan ikke en dårlig ting eller med en negativ mening. Det er blot noget der skal til efter alle pengeinstitutters politik, når der skal foretages udlån.

Det er bl.a. denne politik der gør, banker ikke rigtig kan være med på hurtige lån. Det hurtigste lån en bank typisk kan lave, er når din rådgiver eller en anden medarbejder bliver sat under pres med en skarp deadline.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er en kreditvurdering så?

En kreditvurdering er en vurdering (sjovt nok) der bliver udarbejdet ud fra din økonomi. Her bliver der set på hvor mange udgifter du har, hvad din indtægt er, som bliver holdt op mod hvor meget gæld du har i forvejen. Det er en form for sikkerhedsnet for banken, som du faktisk kan undgå ved at tage kviklån, hurtiglån, SMS-lån eller hvad de nu hedder, de mange forskellige lån du kan tage online.

En kreditvurdering er typisk det der gør at din bank ikke kan handle hurtigt. I hvert fald ikke hurtigt nok for dig, når du står i momentet og skal bruge det.

Foruden dine indtægter, udgifter og gæld, så består en kreditvurdering også typisk af:

 • Din alder
  • Jo ældre du er, jo mindre gæld bør du have
 • Din jobsituation
  • Er du arbejdsløs, på dagpenge eller kontanthjælp? Er du ved at søge andet job, vil du gerne på skolebænken igen eller er der nedskæringer på din arbejdsplads inden for kort tid?
 • Din kreditmæssige historik
  • Er du ofte i overtræk? Hvis ja, ringer du så i det mindste til din kære rådgiver og informere om at du kommer i overtræk? Er du god til at fortælle din rådgiver på forhånd at du kommer i overtræk?

En online låneudbyder er ikke et pengeinstitut/bank. Det er udelukkende en virksomhed der låner penge ud og intet andet. Derfor er der ikke de samme krav som til en bank. Så husk nu at du ikke skal blive sur på din kære bankrådgiver blot fordi han/hun har brugt en dag på at udarbejde en kreditvurdering, hvor du i spændt venter og til sidst får et afslag – det er blot noget din rådgiver skal.

Online er ikke det samme som i banken

Der er langt fra de samme krav til at være en virksomhed der låner penge ud, som en bank. Derfor er det bare hurtigere og lettere at låne penge online, da du netop kan låne penge uden en kreditvurdering.

 • Er du over 18 år?
 • Er du registreret i RKI?

Hvis du er over 18 år og ikke er registreret i RKI, så kan du typisk godt tage lån online, hvilket for det meste vil foregå uden en kreditvurdering.

Lån uden kreditvurdering – fordele og ulemper

Der kan være både plusser og minusser når det omhandler lån uden en kreditvurdering. Uanset hvad, skal du have det godt med det lån du vælger.

Det kan sagtens være at du er en af dem der synes en kreditvurdering for bare 10.000 kr. er lige at stramme garnet. Hvis du er en af dem, så er har du også en lavere tålmodighed for hvor lang tid der skal gå, før du kan få dit lån – hvilket alt sammen er fuldt forståeligt.

For dig, kan et lån online være en god løsning. Når det skal ske her og nu og du ved at du har råd, så er der principielt ikke nogen problemer.

Her får du dog fordelene og ulemperne ved et lån uden en kreditvurdering.

Ulemper:

 • Når du får et lån og din rådgiver har lavet en kreditvurdering, så er du med garanti sikker på at der er taget højde for alt i din økonomi, således at du ved at du har råd – både nu og senere, indtil dit lån er betalt ud igen. Denne ekstra sikkerhed, tilsagn fra en anden dannet person inden for området, får du ikke.
 • Lån uden en kreditvurdering er typisk lidt dyrere end ellers. Men grunden til at det er dyrere er, at du betaler for hurtigheden. Du betaler lidt mere i omkostninger og/eller en lidt højere rente, som betaling for at du kan få lånet lige når du har brug for det.

Fordele:

 • Du slipper for tidsspild ved en kreditvurdering, hvor du skal sende diverse økonomiske oplysninger.
 • Du bliver godkendt med det samme (99/100 gange)
 • Du kan udnytte din privatøkonomi og din tid til dét du vil

Så hvis du har styr på din privatøkonomi, så kan du med stor fordel tage lån uden en kreditvurdering. Men hvis du ikke føler du har styr over din økonomi, kan det være en meget god idé at få foretaget en kreditvurdering.