Lån penge online

- Læs mere om at låne penge her -

Lån penge online – nem og hurtig udbetaling

Er du i akut pengemangel og har brug for en hurtig og nem udbetaling, kan det være fristende at tage et online lån. Der findes mange typer lån og mange online udbydere på nettet, der er villige til at låne dig penge, uden at du behøver at gøre rede for hele din økonomiske historik. Når du foretager et lån i din bank, vil det ofte blive krævet, at du kan stille sikkerhed samt redegøre for, hvad du vil bruge pengene til. Herefter kan der gå et par uger, før lånet bliver godkendt, og pengene står på din konto.

Når du låner dine penge online, bestemmer du helt selv, hvor mange penge du har brug for, og hvad du skal bruge dem til. Udbyderne på det online lånemarked stiller ofte ikke så høje krav til din ansøgning, og selve processen er ofte hurtigere og nemmere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lån penge online – hvad er fordelen?

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvilket lån der er det bedste i den givne situation. Uanset hvilket der er det bedste for dig lige nu, vil der altid være en række fordele ved at tage dit lån på internettet. For det første er processen, fra du beslutter dig for dit lån, til pengene står på din konto, meget hurtig. Ofte vil der kun gå mellem 2 minutter og 1 time, før du får svar på din ansøgning, og derefter kan der gå op til 2 dage, før pengene står på din konto.

Din online udbyder vil som regel komme med et skræddersyet lånetilbud til dig, hvori du kan læse alt om renter, tilbagebetaling osv., og derfor vil lånet blive tilpasset din økonomi og dine behov. Derudover er det nemt for dig at ansøge – på lånemarkedet for online lån vil der ikke være behov for, at du stiller økonomisk sikkerhed, som der er i bankerne, så længe du opfylder de krav, udbyderen ellers stiller til dig. Jo bedre din mulighed for tilbagebetaling ser ud, jo lavere renter, og jo flere fordele vil du formentlig også få.

Det er desuden flere steder muligt at låne dine penge gratis og rentefrit. Dog kommer denne mulighed oftest med et krav om fuld tilbagebetaling inden for 30 dage. Dette er en fordelagtig aftale for dig, der akut står og mangler penge til noget her og nu, men som samtidig ved, at du har mulighed for at tilbagebetale dem inden for en måned.

Lån penge online – hvad er risikoen?

Der bør altid ligge flere overvejelser bag, hvis du overvejer at tage et lån på nettet, da der kan være forskellige risici forbundet med det. Husk altid at læse det, der står med småt, så du er sikker på, hvilken rente du betaler. Hvis ikke du er sikker på, hvad dit lån indebærer, kan det nemlig ende med at være en dyr løsning.

Hvis der eksempelvis er noget, du har overset og ikke har mulighed for at tilbagebetale pengene i tide, har udbyderen i værste fald mulighed for at stemple sine lånere I RKI – Ribers Kredit Information. Hvis man her er blevet stemplet som ”dårlig betaler”, kan det være rigtig svært at få lov til at låne igen, da de fleste låneudbydere vil anse det som en for stor risiko at tilbyde lån til dårlige betalere.

Lån penge online – er det sikkert?

Sikkerheden ved at låne penge på nettet er nok noget af det, de fleste bekymrer sig om, når de overvejer, hvor de skal tage deres lån henne. De fleste af de online låneudbydere sender dig, efter din ansøgning, et lånetilbud, som du skal acceptere eller afslå. Dette sker med NemID, som du bruger til digital underskrift, og det er samtidig også det, du skal bruge til at tilkendegive dig selv, når du ansøger om lånet. På denne måde er der mindre risiko for svindel og for, at nogen skulle kunne tage et lån i dit navn.

Dine muligheder for at tage et lån er som regel store, hvis bare du overholder udbyderens eventuelle krav. Eksempelvis er det lovpligtigt, at lånere skal være fyldt 18 år og ikke være stemplet i RKI. Derudover er det klart en fordel, hvis du har et job eller en nogenlunde fast indtægt, da dette ofte vil give bedre muligheder for en lav rente og en mere fleksibel løbetid.

Gode råd

En god ide er at undersøge flere forskellige låneudbydere, deres tilbud og deres anmeldelser, før du vælger, hvor du vil låne penge. Det vigtigste, du skal holde øje med, når du sammenligner flere forskellige lån, er den såkaldte ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Denne fortæller nemlig, hvad den samlede pris for lånet udtrykt i procent pr. år er, og en sammenligning af denne kan derfor fortælle dig, hvilken udbyder der kan tilbyde dig det bedste og det billigste lån til dine behov.

Husk altid at have fornuften med, når du ansøger som låner, og hav altid overvejet grundigt, om et lån er det bedste valg for dig. Overvej i den forbindelse, om der er andre muligheder, der matcher dine behov og ville være mere fordelagtige for dig. Eksempelvis findes der forskellige former for offentlig støtte, du kan have glemt eller misset, herunder boligstøtte. Hvis du er studerende, er det billigste lån, du kan tage, et SU-lån hos statens uddannelsesstøtte.

Er der en helt oprigtig grund til, at du mangler penge, eller kunne du måske ændre nogle ting i hverdagen, der ville være økonomisk bedre for dig og give dig mere råderum i økonomien?

Forskellige typer lån

Der findes mange forskellige typer online lån, og alt efter hvad det er, du står og mangler penge til, kan det variere, hvilket der er det bedste for dig. Nedenfor listes nogle af de typer lån, der findes:

Kviklån – til dig, der skal have et hurtigt og nemt lån

Forbrugslån – til dig, der skal låne et større beløb

Billån – til dig, der skal have ny bil

Banklån – til dig, der skal købe eller renovere hus

Minilån – til dig med et akut pengeproblem

SMS-lån – til dig, der skal have et hurtigt og lille lån

Kassekredit – til dig, der ønsker ekstra økonomisk sikkerhed