Minilån – din garanti for et lån

Minilånet er en ny og meget populær låneform, der er opstået som følge af den store fremvækst, der ses på markedet for online låneudbydere. Et minilån er, som navnet antyder, et lån, hvor der kan lånes et mindre beløb over en kortfristet periode. Normalvis vil du gennem et minilån have mulighed for at låne mellem 5000 og 10.000 kroner, og et minilån på 5000 vil derfor være ideelt til dig, der har behov for at låne penge til mindre, men pludseligt opståede udgifter, som eksempelvis en nyt fjernsyn eller et tilbud, du ikke kan modstå, hvor besparelserne er større end udgifterne til lånet.

Ansøgningsprocessen til billige minilån er hurtig og så nem, at du kan sidde og gøre det hjemme i stuen. Hurtige minilån er noget, de traditionelle banker ikke kan følge med ved, idet der ofte kan gå op til 2 uger i ansøgningsprocessen hos banken kontra få minutter ved et online lån. Her vil der som regel kun gå mellem 30 minutter og 48 timer, fra du har ansøgt, til pengene står på din konto. Denne udbetalingstid vil variere fra låneudbyder til låneudbyder.

Artiklen fortsætter under artiklen

Minilån uden sikkerhed

Når du ansøger online, er du garanteret et minilån uden sikkerhed, hvilket vil sige, at du ikke behøver stille garanti i dine personlige ejendele, når du låner pengene. Dette vil være et krav ved banklån eller andre større lån, hvor udbyderen vil kræve en sikkerhed for, at du kan tilbagebetale lånet. ALLE minilån kan lånes uden at stille sikkerhed, og din online låneudbyder laver i stedet et automatisk kredittjek på dig, når du ansøger via NemID. På den måde kan de få adgang til de oplysninger, du har indtastet i offentligt regi, såsom din indkomst og din boligsituation.

Din udbyder vil altid løbe en risiko ved at tilbyde lån på denne måde, og derfor vil renten også som regel være højere, end du vil kunne få den tilbudt i banken. Det vil dog altid være en fordel for dig, hvis du har en nogenlunde fast og stabil indkomst, da dette vil give dig et billigere lån.

Minilån 30 dage

Et af de billigste minilån, du kan tage, er minilån på 30 dage, der, som navnet antyder, har en kort løbetid på de 30 dage. Lånet er især billigt, fordi der vil være meget lave, og i nogle tilfælde ingen, renter på, da låneudbyderen får sine penge tilbage i løbet af en måned. Dette skal du altså også være forberedt på, hvis du optager et lån med et sådant krav.

Som regel er det vigtigste for dig, når du sammenligner forskellige udbyderes tilbud, at kigge på den ÅOP, der bliver oplyst. Denne fortæller dig nemlig, hvad de årlige omkostninger i procent er, og altså hvor meget, du kan regne med at betale i det hele.

Det billige minilån er et af de eneste lån, hvor ÅOP ikke har den store betydning. ÅOP udtrykker nemlig den årlige omkostning, hvilket ikke er relevant ved et minilån, hvor den korte tilbagebetalingstid kun strækker sig over 30 dage. ÅOP vil derfor ikke give et retmæssigt billede af den reelle pris for minilånet. Vær i stedet opmærksom på renten i forhold til løbetiden og beløbet, når du vælger din udbyder. Det vigtigste at huske på, når du vælger et hurtig minilån, er, at du kan nå at afvikle lånet på den aftalte tid.

Andre fordele

Nogle enkelte steder kan det kortfristede minilån gratis optages. Minilån gratis er et fleksibelt tilbud til dig, der skal bruge penge hurtigt, og samtidigt har mulighed for hurtigt at afvikle lånet igen. En af de udbydere, der tilbyder rentefrie minilån i 30 dage er Visus.dk. Lånet er kun gratis første gang, og du skal derfor være opmærksom på, at du ikke kan låne flere gange i træk med samme fordel.

Når du skal låne penge, vil der ofte være krav om, at du er over 21. Men faktisk findes der en række banker, der tilbyder lån til 18-årige. Normalvis vil den unge aldersgruppe nemlig anses som værende økonomisk usikre i højere grad end andre, men et minilån er med både et relativt lille beløb samt et krav på hurtig tilbagebetaling et lån, hvor der et par stykker, der vil løbe risikoen ved et minilån 18 år. Banker, hvor alder ikke betyder noget for kreditvurderingen, er eksempelvis Santander, LånLet, Sparxpres og Selene Finans.

Nogle mindre firmaer er også begyndt at udbyde lån, og et eksempel på dette er Leasy, der ellers sælger hårde hvidevarer og elektronik. Her kan du låne direkte fra virksomheden til dit nye tv eller din nye computer, med samme fordele som et almindeligt minilån.

Alle finansielle virksomheder er i dag under opsyn af finanstilsynet, så derfor behøver du ikke være nervøs for din sikkerhed som låner. Der er sørget for, at lovgivningen er i orden og respekteret hos de forskellige virksomheder.

Alle ansøgninger er uforpligtende, og du accepterer først tilbuddet, når du har underskrevet med din digitale signatur via NemID. Derfor kan du nå at sammenligne tilbud fra forskellige udbydere og finde det billigste minilån til dig. I januar 2017 blev en ny lov indført, der sikrer, at lånere får en kort betænkningspause på 48 timer, fra de får tilbuddet på et minilån. Dette er for at undgå forhastede lånebeslutninger. Minilån 5000 er et godt bud, hvis du skal låne penge hurtigt og nemt. Hvis ikke beløbet til et minilån er højt nok, er det måske et kviklån eller et forbrugslån, du har brug for i stedet.