Lån med NemID – når du skal optage et lån i dag, fungerer det med NemID. Det er den teknologiske udvikling der er kommet så langt, at det dine forældre og bedsteforældre kan huske fra dengang de skulle have et lån, ikke er gældende mere. Da du skulle have lån for blot 2 årtier siden, var det hele fysisk. En masse dokumenter blev printet ud, underskrevet, taget kopi af og gemt i et stort arkiv i en eller anden kælder med brandsikrede skabe.

I dag, er det mere eller mindre et krav at du har NemID – men hvad er det nu lige helt præcist NemID er?

  • NemID er et system som du er bruger af, om du vil eller ej, når du er i Danmark. Det er et system hvor du har et helt unikt brugernavn i form af dit CPR-nummer og hvor du så har en selvvalgt kode til. Det er ikke et system der er blevet udviklet og etableret på baggrund af at optage lån, men for at spare på papirarbejde med tanke på at skåne jorden, være mere produktiv og effektiv. Det er med andre ord et system der gør du og jeg i stand til at underskrive alle de vigtige dokumenter online, nemt og hurtigt – præcist som at optage lån.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan jeg låne penge med blot NemID?”

Ja, det kan du faktisk godt. I banken er det dog ikke helt nok, da de nok gerne vil se én eller flere af følgende ting:

  • Et budget som du skal udarbejde
  • Din seneste årsopgørelse
  • Din forskudsopgørelse
  • Skriftlig dokumentation på formålet (alt efter beløbets størrelse)
  • Dine sidste 3-6 måneders lønsedler

Alt dette behøver du hos de virksomheder der tilbyder dig lån online. Når det er forbrugslån der optages over nettet, så stilles der ofte ikke krav til sikkerheder, hvilket gør at dit NemID er rigeligt for låneudbyderen.

Hvorfor er det nok bare med NemID?

NemID, som vi kom ind på før, er et 100% personligt login som anses for at værende sikkerhed nok. En virksomhed kan konkludere at du befinder dig i Danmark, at du er en rigtig person og ikke en fusker, ved at du bruger dit NemID. Til dit NemID er din adresse og andre personlige oplysninger som det offentlige har på dig, hvilket stiller virksomheden en form for sikkerhed når du optager et lån.

Dette betyder også at udbyderen får adgang til dine personlige oplysninger.

På den måde, kan virksomheden være ret sikker på at du ikke optager en masse lån, hæver dem i den nærmeste pengeautomat og smutter til Columbia og lever i et par år.

Er du registreret i RKI?

Der er mange online låneudbydere der har en robot, et program eller en eller anden form for maskine, der kan se om du er registreret i RKI. Når du er registreret i RKI så er det også med dit CPR-nummer, som jo også er det du skal bruge for at bruge NemID, hvilket betyder at virksomheden kan se om du er registreret.

Hvis du er registreret i RKI, så skal du ikke forvente at kunne låne nogle penge før du af ude af det igen.

Men netop fordi at virksomheden kan se om du er registreret i RKI eller ej, så er dette også en betydningsfuld sikkerhed for dem der skal låne dig penge.

Er NemID sikkert?

Som du ved allerede nu, så er det en sikkerhed for virksomheden der udbyder lån. Vender vi det rundt, så er det også sikkert for dig. Et alternativ ville være at du skulle underskrive på alle mulige andre måder, hvor du let vil komme ud i noget rod. Men når du underskrive de dokumenter, du end skal underskrive i forbindelse med etablering af et lån, med NemID, så kan du være sikker på, at det er gjort på en måde som selv staten anbefaler.

Dét mere sikkert …

Vi har allerede været meget inde på hvor sikkert det er for begge parter at bruge NemID når der skal lånes penge, men den største sikkerhed er ikke sagt endnu.

Du kender sikkert nøglekortet. Nøglekortet er foruden dit helt unikke CPR-nummer som ingen andre har i hele verden og foruden den kode du selv har valgt, så er der nøglekortet. Nøglekortet giver dig atter en kode der skal bruges til at underskrive dokumenterne på, når du vil optage et lån. Nøglekortet fungerer således at du har ca. 150 ”nøgler” (som også kan kaldes koder), hvor hver kode/nøgle kun kan bruges én gang.

Når du har brugt alle dine nøgler/koder på dit nøglekort, får du tilsendt et nyt. Hvis ikke du får tilsendt et nyt kan du både bestille et nyt nøglekort på nemid.nu, nede i din bank og hos borgerservice.

Har du ikke NemID endnu?

Så håber jeg du er tøet op, eftersom du må have været frosset ned i snart 9 år, da NemID blev brugbart i landet.

Om du har været frosset ned i de år eller ej, så er du velkommen tilbage!

Når det så er sagt, så findes der alligevel nogen som ikke har NemID og det kan der selvfølgelig være en rigtig god grund til. Den måde du kan få NemID på er ved at:

  1. Enten bestille det online på nemid.nu
  2. Gå ned i din bank og bestille det der
  3. Få det bestilt hos borgerservice

Krav

Krav for at du kan få NemID er at du har en dansk folkeregisteradresse og at du er 18 år.

Hvor finder du lån du kan optage med NemID?

Faktisk, så er det sådan, at du i dag kan optage lån med NemID de fleste steder online. Det er essentielt for dig der gerne vil ud og finde de bedste lån, at du har NemID. Såfremt du har NemID og gerne vil ud og se dine muligheder, er det netop noget du kan finde her på siden, laantildig.dk.

Vi forsøger at gøre et uigennemskueligt marked gennemskueligt for dig, der bare gerne vil have et lån til det du drømmer om.

Hvis du gerne vil have noget nu og her, du ved at du har råd til at optage et lån, hvorfor så ikke gå på jagt efter det bedste lån? Hvorfor vente? – og i så fald, hvad skal vi vente på?