Nye finansieringsmuligheder

- Læs mere om at låne penge her -

Artiklen er annoncørbetalt indhold

Nye finansieringsmuligheder på markedet

Mange kender det øjeblik, hvor kontoen hen mod slutningen af måneden er tømt, men man står alligevel og har behov for at købe rugbrød, toiletpapir og opvaskemiddel. Det er ikke en rar situation at stå i, men det sker alligevel for de fleste mennesker i løbet af deres levetid.

Det kan også være, at du egentlig har meget godt styr på dem daglige økonomi, men har en drøm om at tage på en længere rejse til tropiske dele af kloden, hvor du kan ligge på stranden og drikke ud af en kokosnød – og er blevet afvist af banken ift. lånemuligheder, da de sjældent låner penge ud til forbrugsgoder.

Hvad enten det er den daglige økonomi, der er problemet, eller om du blot leder efter muligheder for at finansiere dine drømme, er der de seneste par år kommet nye finansieringsmuligheder på markedet i form af mikrolån og hurtiglån. Det er et helt nyt lån i Danmark og en ny mulighed for finansiering af hverdag og fest – men vær dog opmærksom på hvilke lånebetingelser, der kommer med disse nye typer af lån.

Mange navne – én type af lån?

Kviklån, mikrolån, SMS-lån, online-lån, ja, kært barn har mange navne. Vi kan kan give dig et overblik over de forskellige lånetyper og deres navne, men essentielt set er de stort set de samme slags lån. Mange optager sådanne lån for at få hverdagens økonomi til at hænge sammen eller får at få råd til forbrugsgoder som en ny telefon, et nyt køkken, bil eller en længere rejse.

Denne lånetype tilbyder dig nemlig at optage et lån i mindre størrelse (typisk op til 30-50.000 kr) hurtigt, og uden at du skal stille med en fast løn eller anden sikkerhed, som mange kreditforeninger eller banker ellers kræver. Men det er ikke alle, der er så heldige, at de tjener nok eller ejer noget af værdi, man kan stille i sikkerhed. Til gengæld kræver mikrolånene ofte, at du betaler gebyr og interesse af lånene, og det er værd at undersøge først, hvor højt disse tal ligger, inden du foretager dig et lån.

Løbetid – beregn dine muligheder for tilbagebetaling

Løbetiden på dit mikrolån er ofte op til dig selv, men det kan være værd at undersøge, hvor hurtigt det er realistisk, at du betaler lånet tilbage – inden du låner. Nogle lånefirmaer kører med fordelagtige tilbud, hvor den første måned fx er uden gebyrer, og resten af tiden tilrettelægges efter dit behov og ønske.

Det kan også være, at du egentlig bare har behov for et beløb lige nu og her, men ikke har pengene mellem hænderne før senere på måneden. Det er muligt i de fleste lånefirmaer at betale lånet tilbage indenfor meget kort tid, hvorfor de også er anderledes end konventionelle banklån, hvor løbetiden på et lån ofte er meget lang.

Men husk på, hvis du optager et mikrolån, at jo længere tid, lånet løber, jo flere gebyrer betaler du firmaet. Nogle firmaer tager gebyr og et højt ÅOP, så vær opmærksom på det med småt, når du optager et lån, da du i længden kan komme til at betale mere tilbage, end hvad du har lånt.