Nye lån 2019 – Det er blevet populært at låne. Den danske økonomi har kun haft det lige så godt som nu, for 15 år siden. Når økonomien går godt og flere vil låne penge til det de drømmer om, så kommer der også flere og flere nye lån på markedet. I dag, har Danmark et rigtig stort online marked for lån.

Synes du også at det kan være svært at gennemskue?

Så mange nye låneudbydere og så mange nye lån, er med til at gøre det hele meget uoverskueligt. Unødvendigt uoverskueligt, endda. I takt med at der er mange steder at låne penge, der kommer nye lån til, så er konkurrencen blevet så hård at renter og gebyrer er presset i bund.

Derfor har det aldrig været et bedre tidspunkt at låne penge til forbrug, end det er i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 3 nye tilføjelser til kviklån – lån til dig

1 – Afdragsfrihed er kommet til

Kender du det hvor der bare er et rigtig godt tilbud, du har desværre ingen penge, men du ved at de kommer ind om et par måneder?

Hvis du kan nikke genkendende til det, så er nyhederne omkring lån i 2019 lige noget for dig!

Som noget nyt, kan du nu få kviklån (SMS-lån, hurtiglån, eller hvad du end kalder det) med en afdragsfri periode. Læs mere om kviklån HER!

Den er god nok!

Afdragsfrihed startede i sin tid med realkreditlån, hvor du ikke skal afdrage eller betale af på dit lån. Det eneste du skal gøre i en periode, er blot at betale renterne. Sidenhen er det kommet til sådan noget som billån, hvor du kan søge om en afdragsfri periode, hvilket kunne være hvis sønnike skal konfirmeres, du gerne vil på en rejse eller noget helt andet.

NU er det kommer til kviklån og det kan vi lide. Typisk har du selv muligheden for at vælge hvor lang perioden du ikke vil afdrage på dit lån, skal være. Den eneste ulempe der er ved at vælge afdragsfrihed er, at du skubber din ydelsesbetaling – med andre ord, så går der længere tid før du får afviklet gælden.

Fordele:

  • Du behøver ikke at afdrage med det samme.
  • Du har mere fleksibilitet og mindre binding.

Ulempe:

  • Du betaler typisk en højere rente og/eller mere i omkostninger for lånet.

Lånet er for dig der spotter et godt tilbud som du ikke vil gå glip af, men som ikke har pengene på kontoen lige nu. Lånet er ligeledes for dig der ikke har noget mod at udskyde din dato for at blive gældfri, som er en naturlig del af dette lån.

2 – Nul omkostninger siger du?

Det er helt korrekt. Noget andet nyt er at du nu kan få lån helt uden omkostninger ved etablering. Det betyder at de gebyrer du typisk har skulle betale før i tiden i forbindelse med at få lånet, som oftest blot bliver en forhøjelse til dit lån, ikke er der mere.

Jamen er det så gratis at låne?”

Ja, det er det faktisk. Gebyrer og omkostninger er som regel den pris du betaler for at få et lån. Det svarer til at du skal betale 10 kroner for en danskvand, hvor du her eksempelvis skal betale 5.000 kr. for at låne 15.000 kr.

Fordel:

  • Du sparer den tunge og dyre post ved at optage et lån.

Ulempe:

  • Du betaler typisk en højere rente.

Lånet er for dig der måske har en indre jyde i sig. Dig der normalt gerne vil forhandle og får en ekstra god følelse i kroppen når du har benyttet dig af et godt tilbud. Lånet er for dig der ikke vil låne mere end det du har brug for og derved spare omkostningerne.

3 – Rentefrie lån

Her er måske den mest revolutionerende nyhed. Du kan nu få lån til 0% i rente! Dette betyder for dig, at når du optager et lån, så skal du derfor ikke tænke på hvor meget dit lån i virkeligheden bliver afviklet med, når du betaler af på det. Du kan derfor regne med at hvis din ydelse er på 500 kr. så falder din gæld også med 500 kr.

For bare få år siden var renten på kviklån typisk på den gode side af 15%, så vi kan vidst roligt sige at der er sket rigtig meget på rigtig kort tid – på den gode måde, hvilket vi som forbruger selvfølgelig bør udnytte mens muligheden er der.

Fordele:

  • Du ved præcist hvad du afvikler din gæld med når du betaler din ydelse
  • I det lange løb kan du spare en del af dine hårdt tjente penge

Ulemper:

  • Du skal muligvis betale en anelse mere i omkostninger ved start
  • Det er ikke sikkert du kan få afdragsfrihed også

Lånet er for dig der har fået nok af renter over de sidste mange år. Dig der ved at renter kan løbe op i en stor udgift når man ser på hele billedet. Lånet er for dig der gerne vil vide præcist hvad din gæld bliver afviklet med når du betaler af på det.

Vælg det rigtige nye lån

Du skal helt klart gøre op med dig selv, hvad du er villig til at betale for at få det du gerne vil have. I 2019 har du nogle unikke muligheder som ikke er set før. Det er tegn på en sund samfundsøkonomi som gavner netop dig som forbruger.

De nye lån kan være gode til forskellige formål, så det drejer sig af og til også om hvad du gerne vil købe for dit lån. Hvis du eksempelvis vil købe noget der er på tilbud som du kan sælge videre med det samme og tjene en skilling på det, så vil et lån uden omkostninger være lige noget for dig.

Du bør derfor tænke på hvordan du har det personligt og kombinere det med formålet for lånet.

Hold øje med markedet!

Hvis du vil holde dig ajour med markedet og ikke gå glip af de mange nye tiltag der sker, så sørg for at være opmærksom. Du har nu set hvor meget der er sket over ganske få år når det kommer til lån, så hvordan det ser ud om bare 2 eller 3 år, må vi drømme os til.

Derfor kan det være en god idé, uanset om du skal have et lån eller ej, at gå ind og se hvad du i virkeligheden kan få. Hvis du gør dette et par gange om året, så sørger du for at holde dig opdateret. Dette kan du bl.a. gøre her på siden, hvor visionen for gennemsigtighed på markedet er en af første-prioriteter.