5 gode råd til den studerendes privatøkonomi

- Læs mere om at låne penge her -

Gode råd til den studerendes privatøkonomi – genvejen til en sund privatøkonomi

Det kan være svært at holde styr på økonomien, mens man er studerende eller måske netop er begyndt at tjene sine egne penge. Måske prøver du helt at undgå at tjekke hvad der står på kontoen, for at leve i lykkelig uvished. Men det fører oftest bare til uheldige overtræk og endnu mere stress over økonomien.

Når du som studerende eller nyuddannet skal lægge budget, kan det virke helt umuligt at få alt til at gå op med dit rådighedsbeløb. Men frygt ej, der er håb forude! Vi giver dig her de bedste råd til, hvordan du kan få et sundt forhold til din privatøkonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

1.Læg et madbudget og hold det

Det kan være du ikke selv bemærker det, men impulsindkøb kan være den helt store sønder, når det kommer til at bruge for mange penge i hverdagen. Supermarkeder er indrettet til at friste dig til at købe mere hver gang, du kommer ind i butikken. Derfor er det en god idé at holde sig til at handle én gang om ugen. Her kan du sørge for at planlægge nogenlunde hvad du skal have at spise hver dag, eller blot have mulighed for at lave et vist antal retter i løbet af ugen. Et generelt budget over alt – ikke kun mad kan også i den grad anbefales. 

2. Fyld spisekammer eller fryser op

Har du en stor fryser, bør du udnytte det! Sørg for at købe rigeligt med fx kød, fisk og grøntsagspakker. På den måde skal du kun supplere med tilbehør fra uge til uge, og det bliver mere ligetil at lave lækker mad i hverdagen, så man ikke bliver fristet til at bestille take away.

3. Køb aldrig ind på tom mave

Hvis du tager ud at handle flere timer efter du sidst har spist, kan sulten pludselig opstå i supermarkedet. Så er det pludselig et truende sted at være for din pengepung. Med energiunderskud, kan du nemlig pludselig få lyst til både diverse færdigretter, sodavand og slik, og lysten kan hurtigt tage over fornuften. Sørg derfor for at have spist et måltid eller en god nærende snack, før du tager ind at handle. På den måde har du også større chance for at komme ud med sundere varer.

4. Inviter hinanden på middag

Når man gerne vil have kvalitetstid med vennerne, aftaler man ofte at mødes på en trendy café til smoothies, kaffe eller et måltid. Problemet er bare, at det er for dyrt at gå på café, hver gang man vil se sine venner. Inviter i stedet hinanden på smoothies eller middag hjemme hos jer selv. Det er hyggeligt og det er sjovt at forsøge at efterligne de drikke eller retter, I normalt ville bestille på caféen.

5. Drop impulsindkøbene

Når man falder over tøj i butikkerne, som falder lige i din smag, kan det være meget fristende at købe det lige med det samme. Du må jo bare eje det! Men hvis du går hjem og kigger i tøjskabet, har du måske en masse tøj der bare ligger og aldrig bliver brugt. Derfor kan det være en god ide lige at vente 2 dage, før du beslutter dig for om du virkelig har brug for tøjet. Brug evt. prissammenligningssider til at finde de bedste priser på det samme produkt.

Dette var vores bud på gode råd til den studerendes privatøkonomi. Håber det var brugbart!