Fordele og ulemper ved forbrugslån

- Læs mere om at låne penge her -

Fordele og ulemper ved forbrugslån.Vi kan alle komme ud for tidspunkter, hvor der er lavvande i kassen – også selv om vi normalt har en sund økonomi, og egentlig ikke går og sløser med pengene. Dette kan skyldes lavere indkomst i en periode – hvis du for eksempel er mellem jobs, eller står i den situation, at en forudbetalt ydelse afløses af en bagudbetalt (for eksempel SU vs dagpenge).

Det kan også skyldes, at uforudsete udgifter æder alt, hvad du har af økonomisk buffer. Een ulykke kommer som bekendt sjældent alene – og hvis bilen skal på værksted samtidig med at du flækker en tand og køleskabet vælger at stå af, kan selv den sundeste økonomi kuldsejle på få dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordele og ulemper ved forbrugslån – det kan fungere som en saltvandsindsprøjtning til din økonomi

I disse situationer, hvor du skal bruge penge hurtigt og uden de store dikkedarer, kan du eventuelt overveje et hurtigt forbrugslån. Det er vigtigt at du altid opvejer fordele og ulemper ved forbrugslån. Den helt store fordel ved et forbrugslån, som optages online, er, at det typisk vil have en meget kort behandlingstid.

Dette betyder, at du kan have pengene på din konto samme dag, som du ansøger om lånet. Dette kan være rigtig praktisk, hvis det er weekend, og du skal bruge pengene til tandlægevagten eller til et nyt køleskab lige her og nu, så tandproblemet ikke bliver værre, eller alle dine madvarer fordærver. Samtidig vil du ikke skulle aflevere et hav af dokumentation for din indtægt eller kredit værdighed. Mange låneudbydere skal udelukkende bruge dit NemID som validering af disse faktorer, og til at verificere din identitet. Den største fordel ved et online forbrugslån er således, at det er nemt og hurtigt at optage.

Fordele og ulemper ved forbrugslån – det kræver en sund økonomisk indstilling

Som de fleste nok er bekendt med, er de fleste hurtige forbrugslån behæftet med en temmelig høj rente. Og så er der hele gebyr-delen. Når kviklån, minilån og lignende låntyper udgør så stor en del af tv-programmet Luksusfælden, er det fordi de mennesker, som har optaget disse lån, ikke har været opmærksom på, at afdragene på lånet skal betales til tiden. Sker dette ikke, løber der hurtigt strafrenter og gebyrer på – og så er det, at lånet bliver ganske uoverstigeligt.

Derfor bør du som låntager have et fornuftigt forhold til din privatøkonomi, og sørge for, at de månedlige afdrag på dit forbrugslån kan passes ind i dit budget. Så længe du passer dine afdrag, og kan betale dit lån tilbage, behøver du ikke at bekymre dig om grimme overraskelser i form af pludselig rentestigning eller skjulte gebyrer.

Transparens omkring forbrugslån – en forudsætning for låneudbyderne

Udbydere af hurtige forbrugslån i Danmark lever alle op til Finanstilsynets strenge krav om gennemsigtighed i låneforholdene. Og derfor har langt de fleste af de større låneudbydere en låneberegner på deres website, som anskueliggør forholdene omkring lånet, afhængig af hvor mange penge, du låner, samt størrelsen på – og mængden af – afdrag. På den måde kan du få et overblik over, præcis hvad dit forbrugslån kommer til at koste dig, såvel i totalen som på månedlig basis.