Quicklån er ikke bare et lån der kan give dig en lille opgradering af dit TV. Quicklån er en række af muligheder alt efter hvem du er og hvilken situation du står i. Quicklån er muligheder for en fleksibel hverdag i en travl periode. Quicklån er for dig der netop ønsker en TV-opgradering og ikke vil nøjes – for hvorfor skal du nøjes?

Det handler blot om at se mulighederne. På med selvforkælelses-hatten og undlad at se hullerne i osten.

Er du helt med på hvad et quicklån er?

Hvis vi skal tage den ”back to basic” så er et quicklån et lån du optager på meget kort tid. Det er typisk et lån der har en kort løbetid og skal mere eller mindre ses som en ”penge ind, penge ud”- handling. Et quicklån går ud på at du optager et lån meget hurtigere end din bank typisk vil kunne gøre, der bliver ikke stillet sikkerhed og der er minimale krav for at optage et quicklån.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er et quicklån i forhold til alle de andre?

Det er et rigtig godt spørgsmål, men faktisk er det ganske simpelt uden en dybere mening.

Et quicklån kan sættes i bås med de lån vi i forvejen kender:

Det de ovennævnte lån alle har tilfældes med hinanden og quicklån er, at det typisk er de samme egenskaber. Forskellen fra Quicklån og de andre er blot at det er dét hurtigste lån at optage af dem alle – og så er der faktisk ingen større forklaring end det.

Markedet for lån til det private, til at forkæle os selv, udnytte de gode tilbud eller glæde vores børn eller familie med en større overraskelse er vokset ihærdigt. Derfor, når der blot bliver udviklet en meget lille nyhed der adskiller sig fra de andre lån, så får det nye lån et helt nyt navn – selvom de i virkeligheden mere eller mindre er de samme.

Disse fakta er typisk gældende for dem alle:

  • Du optager et lån meget hurtigt. Du kan endda stå nede i Føtex, se et godt tilbud og så lige vente få minutter og så er pengene på kontoen.
  • Det er de færreste steder der udbyder lån til folk som står i RKI
  • Der tages som regel ingen sikkerhed for lånet
  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du har NemID som er med til at bekræfte din identitet

Kan du finde det bedste quicklån?

Det er de færreste der kan det. Eftersom markedet er mere eller mindre uigennemskueligt på grund af de mange udbydere af hurtigoptagende lån, alt det medierne siger og det vi bl.a. ser i Luksusfælden.

Synes du også det er svært at forholde sig til?

Uanset, så bør du sjældent stole blindt på det du ser i TV, specielt reality som Luksusfælden er, og ellers rundt i medierne. Vi er nemlig alle forskellige og du bør derfor ikke sammenligne dig med en person der får en offentlig skideballe af nogen vi ikke rigtig kender, men som udstråler autoritet.

Det gør ikke noget at være kritisk!

Kan vi ikke hurtigt blive enige om at det er fjollet at sammenligne os selv, der ikke har taget quicklån, eller måske et enkelt eller to, med de som har optaget over 20 quicklån?

Vi sejler i vores egen båd hvor de med de mange lån, sammenligneligt sejler en færge i forhold til os.

Så bare fordi andre ikke kan styre et enkelt lån, så betyder det vel ikke at du ikke kan?

tilbage til de bedste quicklån

Som med de fleste lån du kan optage hurtigt, så er der mange variabler som vi bør tage stilling til. Disse variabler i dit tilfælde vil være:

  • Hvor meget vil du betale i omkostninger?
  • Hvor høj en rente vil du acceptere?
  • Vil du have muligheder?
    • Mulighed for afdragsfrihed i en periode
    • Mulighed for at betale mere af på lånet og blive gældfri hurtigere
    • Mulighed for eventuel forhøjelse uden at skulle optage et nyt lån

Det er kun dig der ved hvad du har behov for. Derfor bør du også overveje når du ser hvor lang løbetiden er på det enkelte quicklån, om der sker noget i dit liv i den periode.

Eksempel:

Du er gravid og har fundet et godt quicklån inde på laantildig.dk, som du gerne vil hav. Du ser at løbetiden er 15 måneder, hvor du derfor bør overveje hvad der sker inden for de næste 15 måneder hvor du skal betale dit quicklån af.

Du er gravid og kan derfor godt regne med at der kommer en lille ny inden længe, som muligvis også tager nogle udgifter med sig.

Så… sker der noget specielt inden du har afviklet dit quicklån?

Quicklån i forhold til banken

Som du allerede ved, er der ingen bank der kan tilbyde et lån så hurtigt som det at optage et quicklån kan. Dét banken kan gøre er at give et bevilget overtræk, men det kræver så også at du kan få fat på din bankrådgiver når du står og ser på den nye mobil nede i Elgiganten en lørdag formiddag.

Der er mange der siger at quicklån er det dyreste lån, men …

Hvad betyder det for dig at du kan få de penge du ønsker med det samme? Det er noget vi værdsætter, at vi kan få det hurtigt og det er dét vi betaler for i de tilfælde hvor quicklån er dyrest.

Man kan sige at hvis du ved den 3. søndag i oktober er der et kæmpe tilbud på en rejse til Gran Canaria, så vil banklånet typisk være billigere – eller så kan du nå at spare pengene op selv.

Kan du spå? For så synes jeg du skal tage et banklån eller spare op. Men hvis ikke, så er quicklån dit absolut bedste alternativ.

Er du blevet klogere på denne lånetype?

Nu ved du at quicklån ikke er meget anderledes end alle de andre lån der minder meget om det. Quicklån er typisk blot en anelse hurtigere men ellers er det ca. de samme egenskaber du finder i alle hurtigoptagende lån.

Nu ved du at du bør tænke ud i fremtiden, selvom du ikke kan spå, så hjælper det blot at overveje hvad der sker i løbet af dit quicklåns løbetid. Du ved desuden også hvilke områder du bør tænker over, før du kan finde det bedste quicklån, eftersom der ikke findes et quicklån vi kan sætte to streger under og stemple som det ’bedste’.