Sammenlign lån – du har ufattelig mange muligheder i dag for at tage lån og i dag, har vi i Danmark aldrig haft en bedre økonomi, hvilket i princippet siger lidt sig selv.

Det er fakta, at det altid har været svært at sammenlign lån og finde det bedste, eller det helt rigtige lån for netop dig. Det har ligeledes altid være svært at sammenlign lån mellem banker, men i dag, er det blevet lettere – mere eller mindre.

Når du skal til at sammenligne lån, så skal du blot huske at nogle sider hvor du kan sammenligne lån, kan have en skjult agenda.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undgå en snu markedsføringsmetode

Det er en meget snedig markedsføringsmetode, som der alligevel er en del låneudbydere der laver. Det fungerer sådan at en låneudbyder har sin helt egen hjemmeside hvor de tilbyder lån. Det er den selv samme hjemmeside hvor du kan optage lånet og hvor virksomheden står helt og alene for sig selv. Ved siden af, har den selv samme virksomhed/låneudbyder, en anden hjemmeside hvor der bliver sammenlignet lån.

På denne hjemmeside hvor du kan sammenligne lån, har de en robot, som sammenligner lån fra alle andre låneudbydere.

Men der er et twist

for denne robot sørger nemlig for at være lige en anelse billigere end det billigste lån, hvorfor du let kan blive narret til at tro du har fundet det billigste lån, når nu du har brugt en hjemmeside til at sammenligne lån.

Hvordan kan du undgå at falde for det ”trick”?

Det handler om at finde en hjemmeside hvor du kan sammenlign lån, som ikke er en del af en låneudbyder. Og den måde du kan gøre det, er faktisk ganske simpel.

Når du finder en hjemmeside hvor du kan sammenligne lån, så se efter CVR-nummeret. Et CVR-nummer kan sammenlignes med en persons CPR-nummer, som netop er et unikt nummer der identificere virksomheden.

Når du har fundet CVR-nummeret, så kan du se hvilken låneudbyder som hjemmesiden mener er det billigste eller bedste lån, ud fra dem du har sammenlignet. Når du så går ind på den låneudbyder som skulle være det billigste eller det bedste, så skal du sammenligne de to hjemmesiders CVR-numre. Hvis CVR-numrene er ens, så kan du regne med at det er opsat med vilje og du her ser ”tricket”.

Sammenlign lån – Hvordan sammenligner man så lån?

Der er en del ting der kan sammenlignes når det kommer til sammenligning af lån. Lån har bl.a. det tilfælles at der er en rente, der er omkostninger, der er løbetid, ÅOP og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

De typiske områder der ses på når der skal sammenlignes lån, er på renten, på omkostningerne og på ÅOP’en.

De samlede omkostninger

Det er her hvor du ved hvad det lån du gerne vil optage, koster. Her er der taget højde for renter, gebyrer, andre omkostninger og absolut alt hvad du kan risikere at skulle betale for lånet.

Du bør sammenligne de samlede omkostninger hvis du:

  • Vil være sikker på at du betaler så lidt som muligt for at låne pengene. Her er det underordnet hvor meget du skal betale i ydelse, hvor høj renten er eller hvor mange omkostninger der er. Hvis du sammenligner lån ud fra de samlede omkostninger, og tager det billigste, så er du sikker på at du også finder dét billigste lån.

ÅOP (Årlige omkostninger i procent)

ÅOP’en fortæller dig hvor meget alle omkostninger, renter og gebyrer betyder i forhold til de penge du gerne vil låne. Med andre ord, hvis du vil låne 10.000 kr. og der er en ÅOP på 10%, så kan du regne med at du i lånets løbetid skal betale 1.000 kr. om året i gennemsnit. De 1.000 kr. dækker altså over alle omkostningerne.

Så med andre ord, så er ÅOP’en i princippet det samme som de samlede omkostninger, som blot vises i procent i forhold til så meget som du vil låne.

Du bør sammenligne ÅOP’en hvis du:

  • Har brug for en anden indgangsvinkel til at vurdere om et lån er for dyrt. Ofte kan det virke overraskende godt og give et godt indblik i hvad for et lån der optages, hvis du kan se hvor meget omkostningerne fylder i forhold til det lån du har behov for. ÅOP’en giver ligeledes en indikator for hvilket lån der er billigst, men modsat de samlede omkostninger, så fortæller ÅOP’en det bare i procent i stedet.

Ydelse

Ydelsen er også noget der bliver sammenlignet med. Der er nemlig mange der ikke har noget i mod at betale lidt mere i omkostninger for at få en lavere ydelse. Det er ofte her, folk forbinder et lån med at være billigt, når der tales om hvad du skal betale tilbage pr. ydelse for dit lån som du lige har optaget.

Du bør sammenligne ydelserne hvis du:

  • Ved præcist hvad du kan undvære hver måned, så du kan tilbagebetale lånet uden at sidde stramt i det efterfølgende. Det er ikke en god idé at sammenligne ÅOP og de samlede omkostninger hvis du ikke har råd til den ydelse som er et krav, for at du kan få det billigste lån. Hvis du derfor ved hvor meget du kan undvære hver måned til at betale dit lån ud, så er det et rigtig godt parameter til at sammenligne lån på.

og alle de andre

Derudover er der også renterne, omkostninger og sikkert en masse andet. De hyppigste områder der bruges til at sammenligne lån, er dog de 3 ovennævnte. Det er som oftest også en af de 3 ovenstående faktorer der er med til at afdække dine behov.

Hvis du derimod har brug for at springe nogle ydelser også engang i mellem, måske over julen, sommeren eller ved en fødselsdag, så bør du sammenligne de lån der tilbyder ydelsesfritagelse, ud fra de 3 ovenstående, således at du enten finder det bedste lån eller det billigste.

En kort opsummering – sammenlign lån

Når du skal sammenligne lån, må du gerne være skeptisk. Tjek gerne om den side hvor du sammenligner lån på, har det samme CVR-nummer som den låneudbyder som der bliver fremhævet som værende det billigste.

Derudover, bør du se efter enten ydelse, de samlede omkostninger eller ÅOP. Det er disse områder der er med til at definere enten det billigste eller det bedste lån til lige netop dig (og ja, nogle gange kan det billigste også være det bedste, men det kommer selvfølgelig an på om du kan tilbagebetale en ydelse uanset størrelsen).