Kviklån – din vej til et hurtigt lån

Et kviklån er, ligesom navnet antyder, en hurtig og nem måde at komme til penge på for dig, der står og mangler penge til noget her og nu. Denne form for lån giver samtidig et klart overblik over, hvad lånet vil koste dig i alt, samt hvornår lånet skal være tilbagebetalt. Ofte er lånet alt mellem 1000 og 10.000 kroner og er derfor perfekt, hvis du har en mindre udgift, der skal betales med det samme. Kviklånet er hurtigt at få ind på kontoen, men som regel er der en kort frist for tilbagebetaling, og du skal derfor overveje, om du kan levere pengene hurtigt tilbage igen.

Kviklånet er blevet uhyre populært de sidste par år, hvilket nok især bunder i den store frihed, der er forbundet med lånet. Den nemme proces gør det muligt for alle at låne penge til det, de ønsker, og mange lånere bruger lånet til at dække forbrugsgoder såsom elektronik, rejser eller til festlige arrangementer som eksempelvis et bryllup, en dåb eller en stor rund fødselsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvilke fordele er der ved et kviklån?

Den mest fremtrædende fordel, der er ved at tage et kviklån, er, at processen for dig er nem og hurtig, modsat den proces der medfølger, når du skal låne penge i en fysisk bank. Hele ansøgningsprocessen foregår online, og du er derfor fri for lange møder med banken og slipper derved også for at gøre rede for, hvad pengene skal bruges til. Du bestemmer helt selv, da din udbyder af kviklånet som regel ikke stiller spørgsmålstegn ved pengenes formål.

Derudover vil du ikke blive bedt om at stille personlige ejendele såsom bil eller hus til sikkerhed for dit lån. Med et kviklån er du sikret fuld kontrol over omkostningerne. Derfor kan du selv planlægge dit præcise budget og holde styr på, hvordan og hvornår du har mulighed for at betale lånet tilbage – selvfølgelig inden for udbyderens tilbagebetalingskrav.

Når du ansøger om et kviklån, skal du næsten altid benytte dig af dit NemID til at stille din låneudbyder sikkerhed om din identitet. Derudover bruger du også NemID til at underskrive lånekontrakten med. Brugen af NemID er altså både en fordel for dig og for din udbyder. Med en digital underskrift kan du nemlig få pengene hurtigere udbetalt, end hvis du eksempelvis skulle møde op i din bank.

Din udbyder vil lave et specielt lånetilbud til dig baseret på din alder og indkomst for at få lånet til at passe til dig og dine behov bedst muligt. Disse informationer hentes via NemID hos det offentlige. Du vil herefter skulle acceptere eller annullere dit kommende lån, og det er altid en god ide, for at undgå uforudsete gebyrer, at læse tilbuddet grundigt igennem og sørge for, at du har læst alt det med småt, inden du accepterer tilbuddet.

Hvad skal du holde øje med?

Inden du bestemmer dig for at tage et kviklån hos en af de online udbydere, er der et par overvejelser, du bør gøre dig. Et kviklån ér et kortfristet lån, og derfor bør du også gøre op med dig selv, om et kviklån er en falsk sikkerhed for dig, eller om du rent faktisk har mulighed for at tilbagebetale pengene inden for fristen. Hvis ikke kan du nemlig risikere at komme ind i en ond cirkel af nye optagede lån, hvilket kan ende med at blive en dyr omgang.

Derudover kan låneudbydere melde deres lånere, der ikke tilbagebetaler i tide, til RKI, hvori man kan blive stemplet som ”dårlig betaler”. Hvis den titel først er erhvervet, kan det være meget svært at låne penge en anden gang.

Den 1. januar 2017 blev der indført nye regler angående kviklån for at skabe større sikkerhed for forbrugeren. Ved kviklån med en løbetid på under 3 måneder er der indført en obligatorisk 48 timers tænkepause fra modtagelsen af låneudbyderens tilbud. Denne regel blev indført for at undgå impulsive lån, der ikke er gennemtænkt fra forbrugerens side. Det er altså vigtigt, at du inden accept af et lånetilbud gør dig det klart, om du kan håndtere og tilbagebetale et kviklån.

Et godt råd er desuden, at du sørger for at sammenligne forskellige udbydere og deres tilbud for at være sikker på at få det, der er mest fordelagtigt for dig. Sammenlign udbydernes ÅOP – årlige omkostninger i procent – for at få et reelt billede af, hvad lånet vil komme til at koste dig, når både renter og andre omkostninger er talt med. ÅOP er derfor en slags gennemsigtighed for dig, så du slipper for ubehagelige ekstraomkostninger, du ikke havde regnet med. Hvad er ÅOP?

Er et kviklån det rette lån for dig?

Hvis du efter at have læst ovenstående tænker, at et kviklån er det rette for dig og din økonomi, bør du nu tjekke dine forskellige muligheder. Der findes flere sider på nettet, der specialiserer sig i at sammenligne forskellige låneudbydere og deres tilbud. Du skal blot indtaste dine aldersoplysninger og det ønskede beløb, du gerne vil låne. Herefter kan du se, hvem der tilbyder kviklån inden for dine kriterier. De eneste kriterier til dig, der oftest bliver stillet af låneudbydere, er, at du er myndig og dansk statsborger, og at du derudover ikke er indskrevet i RKI. Kun enkelte udbydere vil acceptere dette.

Derudover vil det altid være en fordel, hvis din økonomi er nogenlunde stabil, eller at du er i fast arbejde. Det vil klart forbedre dine chancer, da udbyderne laver en statistisk udregning på disse oplysninger og heraf vurderer, om du vil være i stand til at tilbagebetale dit lån inden for den givne tidsbegrænsning.

Et kviklån er godt til dig, der ønsker hurtige og nemme penge her og nu til mindre forbrugsgoder eller akutte problemer. Er din opvaskemaskine eller din computer eksempelvis lige gået i stykker, kan et kviklån være en god løsning for et sådan problem. Det er også en god ide at sørge for at man er fuldt opdateret på hvad de forskellige lånetyper på markedet egentlig er. Det kan du læse lidt mere om her